- Back to Home »
- Receptes »
- Filet de porc amb reducció de mandarines i vinagre de Montsant, crema d'espinacs i ceba confitada amb farigola
Filet de porc amb reducció de mandarines i vinagre de Montsant, crema d'espinacs i ceba confitada amb farigola
Posted by : Jordi Castaño
dilluns, 22 de març del 2010
Ingredients:
- 2 filets (o rellomillos) de porc.
- 1 got de vinagre de Montsant.
- El suc de 2 ó 3 mandarines.
- 400 grs. d'espinacs.
- Sal d'all.
- 3 ó 4 cebes (millor si son de Figueres).
- Farigola.
- 1 fulla de llorer i un bri de romaní.
Per la ceba confitada.
Tallar en juliana la ceba i posar a confitar molt lentament durant 3 ó 4 hores juntament amb la farigola i una mica de sal.
Per la crema d'espinacs.
Fregir en una mica d'oli els espinacs i salar amb sal d'all. Retirar i afegint un xic d'aigua passar per la trituradora fins aconseguir la textura desitjada.
Per el filet de porc.
Salpebrar i marcar a la paella a foc molt viu fins segellar las peces.
Acabar a forn 200º durant 10-15 minuts, segons el grau desitjat de cocció de la carn.
Per a la salsa: afegir a la mateixa paella a on s'han daurat els filets un got de vinagre de Montsant (compte que es un festival i mes cal apartar durant uns segons la paella del foc), deixar reduir i afegir el suc de las mandarines. Reduir tot plegat fins una quarta part i lligar amb xantana o qualsevol altre espessant.
Amb la tecnologia de Blogger.