Posted by : Jordi Castaño divendres, 26 d’octubre del 2012


Restaurant La Rectoria
La Font, 15
17747 Espinavessa

Tel. 972 553 766
info@restaurantlarectoria.com

www.restaurantlarectoria.com




El passat divendres varem aprofitar una sortida per l'Alt Empordà per fer una visita a aquest restaurant del que havia sentit parlar molt be, tot i que va ser una mica complicat d'arribar ja que al GPS del cotxe ni tan sols existia aquesta població (gràcies San Google!). Podríem dir que està situat aproximadament entre Bàscara i Navata i que es un petit nucli urbà de rústiques cases de pedra. 

No hi ha cap complicació per aparcar.



Façana del restaurant


A l'interior, veiem que es un lloc molt acollidor i espaiós que té diferents sales amb taules ben separades i una correcte il·luminació. Vaixella, estovalles i cristalleria de qualitat. 


Apart de la carta i del menú de migdia que pintava molt bé, també disposen d'un Menú Degustació Tardor 2012, que finalment va ser per el que ens varem decidir per poder fer un tast general de la seva cuina. Constava de dos aperitius, set entrants, dos principals (un plat de peix i un plat de carn) i tres postres. 


Els aperitius varen ser:

  • Crema de carbassa i patata. Bo, però potser un xic escàs, ja que pràcticament era una cullerada de les de postre... 
  • Magdalena de sèsam negre i llavors de lli. Un nou sabor per mi, ja que mai havia tastat el lli. 



Els entrants es van compondre de:

  • Albergínia, tòfona d'hivern i pa rústic.Una mena de ravioli d'albergínia servida amb una clàssica però desconeguda per molts, sopa de pa. Tot i que només et serveixen unes gotes, com et deixen la gerra, varem poder servir-nos unes quantes sopetes...
  • Sardina, pa amb tomata i all confitat. Molt acurada presentació la d'aquest plat, que et porten en una clàssica llauna de conserves. Els sabors eren pronunciats i perfectament identificables. 
  • Escudella de bacallà. Verduretes del brou cuites al dente, amb una porció compactada de bacallà, cigrons i botifarra negre, en la que predominava massa aquest últim ingredient. Sort de la gerra de brou que també deixen a taula i que tenia un potent gust del peix.
  • Gambes, suc terrós i trompetes de la mort. Cocció perfecte de la gamba (gràcies!) amb un cruixent fet a partir de trompetes de la mort i un suc, que crec recordar estava fet a partir d'aquests. Molt bo! 
  • Xipirons, mongeta negra i bitxo confitat. Un altre plat del qual també vaig gaudir especialment. Perfecte també en aquest cas, la cocció dels xipirons, als quals no se si els hi van ensenyar siquiera el foc. 
  • Suc de civet de senglar amb patata del bufet. Potent i contundent. Petites quenelles de puré de patata del bufet amb el suc d'un saborós civet de senglar
  • Semi-sec de cargols i avellanes. Tot i que no es el plat amb l'ingredient que jo demanaria, he de reconèixer que l'arròs estava força bo i vaig ser un bon minyó i m'ho vaig acabar tot (cargol gegant inclòs...). Perfecte el punt de cocció.


Els plats principals de peix i carn van ser els següents:

  • Calet al carbó. Com per aquest nom, no coneixia aquest peix, varem preguntar com es deia en Wertiano i ens varen dir que era "pajel" i que en català també es coneix amb el nom de pagell (que aquest si que el coneixia...). Un cop culturitzats, he de dir que per mi va ser el millor plat de la vetllada. El porten a taula cobert per una mena de campana amb l'interior ben cobert de fum, que fa que tingui un potent sabor fumat. L'acompanyen d'una mena de carbons que no se que eren (i ruc de  mi que no vaig preguntar...) però que també es menjaven.
  • Senglar amb codony confitat. Contundent la carn de senglar, molt ben acompanyada i suavitzada per el codony confitat.


Deliciós també el pa que va acompanyar tot aquest festival i que van haver de reposar en diverses (bastants...) ocasions.


Les postres van ser:

  • Tardor 2012. El millor de tots tres. Explosió de sabors de fruits de tardor, per sobre dels quals destacava el de pi, que no tinc ni la més remota idea de com ho aconsegueixen...
  • Nous, camamilla i llet d'ovella.
  • Recuit fumat, poma al forn i pa d'espècies.


I amb els cafès van portar unes petit fours. 

  • Escuma de tortell.
  • Pedres de cacau amb te verd.


Carta de vins no gaire extensa però amb moltes referencies de la terra i a preus molt ajustats.


Tot va ser maridat amb un fantàstic CTONIA 2010 de la D.O. Empordà que ja havíem tastat en anteriors ocasions i que es perfecte per acompanyar un àpat d'aquesta mena a on es barregen els cinc sabors. Curiosament, estava dinant allà mateix el propietari del celler (Masia Serra) i va tenir el gran detall d'apropar-se a xerrar amb nosaltres i convidar-nos a una copa d'un dels altres grans vins del seu celler: l'IO, que es un negre elaborat a partir de garnatxa i merlot (si no recordo malament). Tanmateix, en Jaume Serra ens va convidar a visitar el seu celler i participar d'alguna dels seus tasts, cosa que espero fem ben aviat, ja que m'encanten els seus vins.


Puc concloure que a la cuina impera la gran qualitat de la matèria primera i que tenen uns punts de cocció que, al menys per a mi, son dels mes encertats que he provat últimament. Servei de sala a l'alçada general del àpat. Es a dir, excel·lent


Un lloc al que de ben segur tornarem i recomanarem, tot i estar una mica llunyà, però fent el menú o be a la carta.


Pel que fa al preu, el menú degustació surt per 50 € per cap, begudes, impostos i extres apart, i que va fer que surtis tot plegat per dues persones, per 150 €.


Gràcies al equip de La Rectoria per tant fantàstica vetllada.




I ara... les fotos!


Crema de carbassa i patata

Magdalena de sèsam negre i llavors de lli

Albergínia, tòfona d'hivern i pa rústic 



Sardina, pa amb tomata i all confitat





Escudella de bacallà

Gambes, suc terrós i trompetes de la mort

Xipirons, mongeta negra i bitxo confitat

Suc de civet de senglar amb patates del bufet

Semi-sec de cargols i avellanes

Calet al carbó

Senglar amb codony confitat

Tardor 2012

Nous, camamilla i llet d'ovella

Recuit fumat, poma al forn i pa d'espècies

Una mica de cava per empènyer les postres...

Escuma de tortell


Pedres de cacau amb te verd

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Jordi, et volem agrair no només la visita que ens vas fer, sinó el detall de la crítica culinària que has fet de la nostra cuina i dels plats que vas poder tastar i gaudir. Sincerament moltes gràcies!!

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -