Posted by : Jordi Castaño dissabte, 24 de novembre del 2012


Nectari Restaurant
València, 28
08015 - Barcelona

Tel./Fax 932 268 718
www.nectari.es
nectari@nectari.es



Feia molt de temps que tenia pendent d'anar a aquest restaurant del que havia sentit parlar molt bé a coneguts i llegit bones critiques a diferents blogs que segueixo. A més, està a tocar de la meva feina, per el que era impensable no haver anat encara.

Aprofitant una molt bona oferta d'aquest mes de la revista Cuina i la recent atorgada (només tres dies abans) estrella Michelin, varem decidir anar a tastar la cuina de Jordi Esteve. 

El menú, que en aquest cas malauradament no va ser el de degustació (i que és el que habitual fem quan anem a un local d'aquestes característiques per conèixer bé la seva cuina), era tancat i incloïa: entrants, uns encenalls de foie, un plat de peix, un plat de carn, unes postres i una ampolla de vi negre.   

Els entrants van ser els següents (a la foto, de esquerra a dreta):

  • Croqueta de pollastre amb olivada verda. Molt bona i sucosa.
  • Rap a l'andalusa amb tàrtar de carxofa confitada.
  • Pastis de tonyina amb caviar Nacarii. Espectacular.

Entrants




Després ens van portar uns encenalls de foie amb reducció de Sauternes, dels que ràpidament la meva dona em va demanar que a veure quan li feia a casa. Molt saborosos i més fàcils de menjar que no pas a "zocotrocos" (desconec la traducció d'aquest vocable...). Acompanyats de unes torradetes de pa.

Encenalls de foie



El plat de peix va ser un lluç a la planxa molt bo, acompanyat per uns calçots en tempura i salsa romesco. L'únic però, seria el punt de cocció de la pell, ja que, personalment, m'agrada que estigui un xic més cruixent. 

Lluç a la planxa amb calçots en tempura i salsa romesco




La carn, era un filet de vedella que era pura mantega en boca (per tendresa), acompanyada de un parmentier de patata i un rovelló (no es van estirar molt en això...).


Filet de vedella amb parmentier de patata i rovelló



I de postres, ens van servir una bona taten de poma amb chantilly de nata

Taten de poma amb chantilly de nata




El vi que ens va acompanyar durant l'àpat i que entrava a l'oferta va ser un Rioja (correcte) que ja havia tastat abans, però del que no recordo el nom.

Tot plegat, més impostos, les copetes de cava del aperitiu i els cafès no va arribar als 50 € per cap.

De ben segur que tornarem. I si no es a fer el menú degustació, serà a fer algun dels sopars temàtics que sé que fan de tant en tant i dels que ja he sentit parlar molt bé (especialment dels dedicats a la gastronomia japonesa).

Un altre aspecte destacat d'aquest restaurant, es que està adscrit a l'iniciativa "Porta el teu vi" de la web www.vinsdecatalunya.cat i que consisteix en comprar a preu de botiga una serie de vins dels nostre país per poder-los consumir al restaurant que li indiquem.

Fins aviat!



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -