Posted by : Jordi Castaño dijous, 10 de gener del 2013



Àtica Restaurant
Galileu, 159
08028 - Barcelona

Tel. 934 906 535



Després d'un parèntesis nadalenc de gairebé dos mesos i per no afluixar el ritme de menjar i beure, es va fer una nova trobada gastronòmica del amics de la Llista, aquest cop en un restaurant que dubto que ningú que no el conegui, bé per recomanació o bé per haver llegit quelcom, s'animi a entrar.

Situat al barri de Sants, al carrer Galileu i abans d'arribar a l'Avinguda Madrid, té una estreta porta que dona accés a un local de reduïdes dimensions i llarga barra al costat de la qual es situen les poques taules de les que disposa.

Van tenir el detall de muntar-nos una gran taula quadrada a la part final del local en una mena de reservat, amb lo que varem estar força bé i tranquils.

Es un restaurant de barri, amb una senzilla decoració i un servei de taula just, però més que sobrat per un local d'aquestes característiques. Servei molt atent i eficient (tot i que això s'hauria de comprovar millor quan estigues ple, ja que érem pràcticament els únics que estàvem sopant aquest dia). 

Carta de vins justeta, amb poques i no gaire conegudes referencies i entre les que varem optar per un correcte Arroyo de la D.O. Ribera del Duero, que ens va acompanyar fins a les postres. En funció dels que si que coneixia, vaig veure que els preus eren força ajustats.

Per començar, varem demanar per compartir un plat de cadascun dels entrants que tenien a la carta i que pràcticament es poden veure quasi tots a la següent fotografia (hi havia gana i crec que falten les d'un parell d'entrants...) i que, si no em falla la memòria, eren els següents:

  • Gorgonzola amb pa amb tomàquet.
  • Coca de verduretes amb Brie.
  • Croquetes de rostit i ceps.
  • Carpaccio de peus de porc.
  • Carpaccio de gambes.
  • Coca de poma i formatge de cabra.
  • Salmó marinat amb albergínia fumada.
  • Canaló de pollastre rostit i oli de tòfona

En línies generals, tot molt bé. Bones les croquetes, dels plats de formatge poca cosa a dir, massa avellana als carpaccios que treien protagonisme al plat en sí, i molt destacable el canaló de pollastre, que va ser per unanimitat escollit plat de la nit. 

Entrants




Després, amb els segons plats, cadascú va demanar el que més li venia de gust. A destacar en general la qualitat del producte i la bona preparació del plats. Racions més que generoses... 

Les galtes de vedella. Acompanyades de puré de patates i reducció de la salsa de les mateixes galtes. Molt meloses. 

Galtes de vedella 




Els peus de porc sense feina. Es el plat que vaig demanar i del qual vaig gaudir com un garrí... Desossats i acompanyats per un puré de patates i unes panses, i tot ben regat amb el suquet de la cocció dels peus. Deliciós.

Peus de porc sense feina




Risotto de ceps amb oli de tòfona. Bon punt de cocció del arròs i justa mesura del oli de tòfona. Molt bé.

Risotto de ceps amb oli de tòfona




Bacallà amb verduretes. Aquest no el vaig tastar, però pel que varen dir, estava força bo. Talls més que generosos...

Bacallà amb verduretes



Coca de pollastre escabetxat. Molt bé la coca i el conjunt en general. Pollastre al seu punt (es a dir... no estava assassinat amb la cocció...).   

Coca de pollastre escabetxat

De postres varem demanar uns carquinyolis amb moscatell (res a dir) i un pa amb oli i xocolata (molt bé).

Tot plegat i sense comptar begudes el tiberi va sortir per uns 25 € per cap (35 € si comptem amb begudes i cafès). Crec sincerament que es una molt bona RQP i que es un lloc per recomanar i més si estàs de pas per aquest barri. Llàstima que sigui de difícil accès per l'aparcament... però quin lloc no ho és??




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -