- Back to Home »
- Receptes »
- Faves i pèsols
Posted by : Jordi Castaño
diumenge, 13 de gener del 2013
Ingredients:
- 2 quilos de faves.
- 1 quilo de pèsols.
- Un manat de ceba tendre.
- Un tomàquet.
- Uns alls tendres.
- Cansalada de qualitat.
- Botifarra negre.
- Una copeta d'anís.
- Un gotet de vi aromàtic.
- Menta i farigola fresques.
- Sal.
- Oli.
Desgranar les faves i els pèsols (per les generacions actuals, diré que no només les venen en bosses, generalment de color verd, a la secció de congelats del super...). Dels dos quilos de faves ens sortiran més o menys mig quilo de faves desgranades (o el que bé a ser el mateix, una proporció de 4:1), mentre que del quilo de pèsols, n'obtindrem aproximadament uns 400 grams (pràcticament 2:1).
Començarem saltejant la cansalada en una cassola de ferro a foc viu i amb cura de que el greix que salta no ens enceti un ull ni ens deixi la cuina estucada. La retirarem i la reservarem. Baixarem el foc i a la mateixa cassola abocarem la ceba tendra picada ben fina i el tomàquet tallat fi sense pell ni llavors. Afegirem un xic de sal i ho deixarem que es baixi fen poc a poc fins que agafi un bonic color daurat. Calcular de hora a hora i mitja...
Pujarem el foc i abocarem la copeta d'anís deixant que s'evapori l'alcohol. Tornarem a baixar el foc i abocarem les faves i els pèsols i el gotet de vi, així com els manats de menta i farigola. Salarem, taparem la cassola i deixarem que el conjunt es vagi fent durant aproximadament una hora, vigilant de tant en tant la cocció que no se'ns vagi de mare...
Quan faltin deu minuts, posarem a la cassola la cansalada que havíem reservat i la botifarra negre sense pell i tallada a rodelles ben gruixudes.
Només ens queda cridar a la tropa i gaudir d'aquest senzill però espectacular plat. Bon profit.
Amb la tecnologia de Blogger.
Té molt bona pinta... Però sempre que vull fe faves, ningú del meu entorn posa bona cara i ja no ho intento.
ResponEliminaAra em venen de gust, però de petit, quan la meva mare feia, també protestava.ç
Salut..!!
Doncs a casa sempre cauen un parell de cops l'any...
EliminaM'alegro que t'hagi agradat la recepta.
Fins la propera.