Posted by : Jordi Castaño dijous, 14 de febrer del 2013

El Asador de Aranda
Avda. del Tibidabo, 31
08022 - Barcelona

Tel. 934 170 115

www.asadordearanda.com



Bon "asador" (no conec la traducció en català ni si existeix...) a la Casa Roviralta de Barcelona, que és una preciosa casa d'estil modernista de començaments del segle passat.

L'interior del local és realment espectacular i és un d'aquells llocs en els que segur que quedaràs molt bé, si has de portar a algun convidat de fora que no el conegui.

Bàsicament, el que caracteritza a aquests locals (i ho poso en plural, ja que son com una mena de franquícia, ja que disposa de restaurants repartits per diferents llocs de la geografia espanyola) es el xai lletó fet al forn de llenya amb cassoles de fang.

Té una carta força reduïda a on, a part del xai lletó, tenen com plats principals, costelles de xai, entrecot i bacallà.  I d'entrants poc més de deu referències. Carta de vins també reduïda amb predomini de Riojas i Riberas del Duero.

Com tots els que estàvem aquest dia volíem el xai lletó, li varem dir al maitre que ens portessin el que ells ens recomanessin d'entrants per compartir. I aquests van ser unes "morcillas" de Burgos (el millor dels entrants sense cap mena de dubte), uns xoriços de la olla, un "picadillo" i uns pebrots, que pel meu gust estaven encara un pel crus. Plats molt correctes tot i que jo substituiria o bé el xoriço o bé el "picadillo" per un platet de pernil, ja que son sabors massa similars. 

A continuació ens varen portar el mig xai lletó presentat a la mateixa cassola de fang i he de dir que de tots els cops que hi he anat, és potser la vegada que més tendre estava. Realment, i deixant de banda el xai a la cullera del desaparegut Drolma de Fermí Puig, era d'una tendresa extraordinària. El van servir acompanyat per unes senzilles amanides d'enciam i tomàquet, que serà el típic d'allà, però que a mi no m'acaba de fer el pes (i ja se que és per desengreixar...).

Tot va ser regat i empès cap avall per unes correctes ampolles de Luis Cañas Crianza de la D.O. Rioja.

Servei correcte i velocitat encomiable en servir les comandes. Imagino que el tenir aquest sistema tan tancat de menús fa que sigui molt previsible les peticions dels clients i així tenir pràcticament enllestit a cuina les preparacions del dia. 

Sense postres i amb els cafès, va sortir per uns 40 € per cap. Crec que un és bon preu per poder gaudir de la seva especialitat i estar en un indret tan espectacular. 

Només puc fer una critica negativa i no és referent a la qualitat del restaurant: Tot i que disposen d'aparcament propi i que el senyor que hi ha a l'entrada recull el teu cotxe i l'aparca, quasi recomanaria a qui hi vagi, que busqui aparcament per el voltant o bé que el deixi directament a l'aparcament que hi ha al Museu de la Ciència que està al costat. A un dels convidats que va venir aquest dia i que el va deixar d'aquesta forma, li varen avisar, quan ja havíem acabat el dinar i estàvem a la tertúlia, que li deixaven el cotxe fora del garatge a la cantonada i li van donar les claus. Varem seguir xerrant a taula, vam demanar un segon cafè i quan varem sortir al carrer, el cotxe estava a sobra de la vorera i en ple pas zebra. I tot just quan ens dirigíem cap allà, va passar la grua municipal mirant àvidament el vehicle. No se que hauria passat si la grua s'hagués dut el cotxe. S'hauria fet càrrec el restaurant? O potser ja tenen un acord amb la Guàrdia Urbana i no se'ls emporten dels voltants del edifici.... En qualsevol cas, m'estimo més no saber-ho i si he de deixar el cotxe ho faré sabent el que em pot succeir. Realment la actitud del restaurant en aquest punt va ser el més negatiu de la visita, encara que no és un obstacle per tornar a gaudir del xai lletó al forn de llenya...


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -