Posted by : Jordi Castaño diumenge, 10 de febrer del 2013


Ingredients:

  • Un pollastre de pagès ben formós .
  • Botifarres (per omplir forats).
  • Bolets (d'els que es disposi en el moment o dels que es puguin trobar a mercat).
  • Porto (o vi ranci o similar).
  • Una cabeça d'alls.
  • Un xic de brou de pollastre.
  • Cebes.
  • Tomàquets.
  • Herbes aromàtiques (llorer, farigola, romaní...).
  • Greix d'ànec.
  • Sal i pebre.




Preparació:

Començarem tallant a trossos no gaire grossos la ceba i el tomàquet (si tenim porro i pastanaga, doncs molt millor). Reservarem.

Tallarem per la meitat la cabeça d'alls i la reservarem.

El pollastre quan el comprem al mercat, els hi demanarem que ens el tallin a vuitens i ens separin les carcasses, coll, pedrer i potes. Amb tot això i un os de pernil, i les verdures que tinguem per casa (api, porro, pastanaga i col) anirem fent un brou mentre preparem el rostit.




Daurarem la cabeça d'alls partida per la meitat a una cassola a on haurem abocat unes cullerades de greix d'ànec (que tindrem guardat d'uns confits preparats amb anterioritat). Si no disposem de greix d'ànec, un bon raig d'oli d'oliva verge extra, també ens anirà força bé.




Un cop daurats els alls, els retirarem i en el mateix greix hi enrossirem bé els talls de pollastre prèviament salpebrats així com la botifarra tallada a trossos i el fetge del pollastre. 




Un cop enrossits, els apartarem i abocarem la ceba (i si en tinguessim, la pastanaga i el porro), que deixarem fer una estona a foc viu, tot vigilant que no s'ens cremi. Quan s'hagi estovat una mica (uns deu minuts), afegirem el tomàquet que tindrem tallat a trossos, així com les aromàtiques i l'all que havíem fregit i retirat abans. 




Quan estiguin tots els sabors integrats, serà el moment de retornar el pollastre i la botifarra a la cassola i abocar un bon raig de Porto. 




Deixarem reduir, incorporarem els bolets (en aquesta ocasió van ser llengües de bou i carlets vermells que tenia escaldats i congelats des de l'última cacera de bolets) i, al cap d'una estona, abocarem un o dos cullerots del brou que estem preparant a banda. Taparem i deixarem coure durant aproximadament una hora.




Només falta preparar qualsevol pasta, arròs o acompanyament que ens vingui de gust (patates fregides o al forn, també poden anar força bé), i un bon pa per sucar la salsa que ens haurà quedat.




{ 3 comentarios... read them below or Comment }

  1. Es que el pollastre bo, és molt bo..!!.
    El problema és que estem mentalitzats amb que el pollastre és una menja low-cost i el dia que compres una peça d'aquestes grans i amb garanties, a l'hora d epagar dius "ostres!".

    Però val la pena de tant en tant desdinerar-se una mica i gaudir d'un bon pollastra guisat com aquest que proposes.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a casa, quan el preparo sempre hi han queixes de les meves filles respecte a la consistència de la carn... Diuen que és més sencera i que té un gust molt més fort. Això es que ja estan habituades als "pollastrus insipidus vulgaris".

      Personalment a mi és un dels plats més senzill de fer i que millor resultat dona. Aquest i qualsevol altre plat d'aviram de qualitat...

      Salutacions i gràcies!

      Elimina
    2. Nosaltres ja no mengem mai pollastre de "super". Ni per guisats ni per fer a la brasa. Només gastem pollastre del Montseny, o també del prat de Seva.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -