Posted by : Jordi Castaño dijous, 7 de febrer del 2013




TOPIK Restaurant
València, 199
08011 - Barcelona
Tel. 934 510 923
www.topikrestaurant.es






Gràcies a blocs com el d'en Ricard Sampere es poden descobrir avui en dia llocs com aquest, en el que (finalment) varem poder degustar un molt bon menú en aquesta nit de dijous, després de marejar-los una mica a l'hora de fer la reserva amb el numero de comensals...

Situat al carrer València a l'alçada d'Enric Granados i amb tots els problemes d'aparcament que això comporta (i que no és cap problema, ja que hi han uns quants Pàrquings al voltant així com transport públic molt proper), es tracta d'un local de senzilla aparença que no deixa ni imaginar l'espectacle i els bons fogons que s'amaguen al seu interior. No és un local gaire gran (potser té espai per uns trenta comensals), el que al meu parer, es un avantatge tant per el restaurant com per el comensal, per la proximitat d'ambdues parts. Servei molt atent i amable.

Com tampoc teniem gaire idea del tipus de cuina que anàvem a tastar (tot i que particularment jo, gràcies al bloc d'en Ricard ho havia pogut intuir), verem deixar a criteri del xef Adelf Morales els plats del menú de degustació demanant-li que fos amb tendències "nipóniques" (la seva carta resa "cuina mediterrània amb un toc nipónic" ja que part de la seva formació va ser en cuines de Japó). Tanmateix, varem deixar en les seves mans l'elecció del vi per acompanyar tot l'àpat, que va ser un blanc de la D.O. Costers del Segre Siquella 2010 del celler Clos Pons i que va esdevenir tot una grata sorpresa. Una carta de vins per cert, amb molt bones referències i preus raonables i a més, amb un bonic disseny amb petites il·lustracions de les etiquetes de cada vi.

El culpable




El primer dels plats que ens varen servir, va ser una molt bona ostra amb ous de peix volador i per a qui no li agradava aquest bivalve (les dones), varen tenir el detall de canviar-los per unes croquetes de txipirons en la seva tinta.

Ostra amb ous de peix volador


A continuació, ens portaren uns llagostins arrebossats amb Kataifi i un all i oli suau. Molt bons, tot i ser un pel grans per menjar-los d'un mos (jo els faria o bé més petits o bé els deixaria sense clavar la broqueta fins el final del llagostí....).
Llagostins arrebossats amb Kataifi i all i oli suau


Espectacular el tataki de tonyina que es fonia al paladar amb un guacamole molt lleuger i wakame amb sèsam (crec). Un 10 per la preparació i per la qualitat de la tonyina.
Tataki de tonyina amb guacamole



A continuació, dos plats de clova o closca, com són les escopinyes (cuinades amb sake, cibulet i si no vaig errat, també amb alfàbrega) i unes navalles, que de fet, els hi deien amb un altre nom que no recordo i que personalment a mi em van encantar (ni idea de la salsa que portaven...).
Escopinyes amb sake

Navalles



Les tapes van finalitzar amb un tàrtar de bou d'una gran qualitat amanit amb oli de tòfona i acompanyat per unes cruixents torradetes.
Tàrtar de bou amb oli de tòfona



El plat d'arròs amb el qual va finalitzar el menú de degustació va ser de nècores i només puc dir que va ser un dels millors arrossos que he tastat (i un pel cruet com a mi m'agrada!). Tot i que va ser realment curiós això d'acabar un menú llarg com aquest amb un arròs, cosa que a mi em va encantar, sembla que a tothom li va semblar el mateix, ja que no va quedar ni un gra d'arròs a cap dels plats. Espectaculars les nècores!

Arròs amb nècora


I per acabar i poder provar unes quantes postres, ens varem demanar tres de diferents per compartir acompanyats per un cava rosat Llopart Microcosmos que anava perfecte per finalitzar el sopar.

Coulant de xocolata amb gelat d'avellanes

Tatín de poma amb gelat de canyella 

Mojito

En resum: un dels llocs per seguir i tenir molt  en compte a partir d'ara. Per la meva part, estic més que segur que tornaré. I serà ben aviat, ja que properament prepararan un sopar maridatge monogràfic de tonyina i garnatxes al qual, veient la qualitat del producte amb la que treballen, no puc faltar.

Felicitats per la bona cuina i fins aviat!



{ 3 comentarios... read them below or Comment }

  1. M'alegro que et vagi agradar.... Sempre sorpren l'Adelf.

    I et recomano el sopar de tonyina.... Jo no podré anar, ja que estarè recuperant-me d'una operació de pròtesis de maluc....

    Una abraçada...!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima! Pensava que podríem haver coincidit en aquest sopar... Segur que en un altre ocasió...

      Et desitjo que tot surti bé i que tinguis una rapida recuperació.

      Abraçada!


      Elimina
    2. Jo també m'agradaria coincidir... A la propera serà.

      Salut i gràcies pels bons desitjos.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -