- Back to Home »
- Receptes »
- Peperonata di Zia Maria
Posted by : Jordi Castaño
dimarts, 13 d’agost del 2013
No tinc ni la més remota idea d'on ve el nom d'aquest plat. Només puc dir que està extret d'un llibre de fitxes amb receptes del restaurant La Cucanya (El Racó de Santa Llúcia, S/N - Vilanova i la Geltrú).
Els ingredients necessaris són (per 6 persones):
- 1 quilo de pebrots vermells escalivats i pelats.
- 8 cullerades d'oli d'oliva.
- 50 grams de tàperes.
- 1 ceba mitjana.
- 50 grams d'olives negres.
- 50 grams d'olives verdes sense os.
- 1 cullerada de sucre.
- 1 got de vinagre.
- Sal i pebre.
Començarem sofregint la ceba picada ben fina en una cassola amb l'oli d'oliva. Quan ja estigui feta, afegirem el sucre, el vinagre i les tàperes i ho deixarem coure durant uns cinc minuts i a continuació afegirem les olives i els pebrots tallats a tires, sal i pebre. Taparem la cassola i ho deixarem coure a foc molt lent durant uns quinze minuts.
Com es pot veure, a part de ser un plat molt senzill, és ràpid de fer (tret del temps d'escalivar els pebrots) i molt gustós i ideal pels dies d'estiu.
També és ideal per fer una gran quantitat ja que es conserva perfectament a la nevera durant dos o tres setmanes.
Pot consumir-se fred o calent i pot ser un plat principal o un acompanyament d'un peix o una carn, així com barrejar-se amb qualsevol pasta.
Amb la tecnologia de Blogger.