Axarquía
Jaume Casanovas, 6
08820 - El Prat de Llobregat
Tel.: 931 813 230
www.axarquiarestaurant.com
info@axarquiarestaurant.com
Fa uns dies vàrem anar a dinar i petar la xerrada a aquest restaurant del Prat de Llobregat amb en Ricard Sampere del blog Els meus restaurants. Tant a ell com a mi ens havien arribat inputs positius d'aquest lloc (i segurament molts d'ells serien coincidents) i vàrem decidir endinsar-nos en terres llunyanes i anar a veure si eren certs els comentaris positius del restaurant.
Situat en ple centre de la ciutat en el que em va semblar el nucli antic de la mateixa, es tracta d'un restaurant modern i acollidor amb un menjador a dos nivells amb mobiliari funcional i prou confortable per estar una bona estona gaudint còmodament de l'àpat.
A la taula hi havia un metacrilat amb el menú del dia ja imprès, i que aquesta setmana oferien el que podeu veure a continuació (extret de la seva web).
(23-26 septiembre)
Primeros
Ensalada de patata con vinagreta de pepinillos y cremoso de queso de untar
Crema de champiñones
Pasta a la carbonara con cebolla
Garbanzos salteados con juliana de lechuga y cansalada ibérica
Segundos
Arroz S/M (según mercado)
Crepe de verduras
Pescado en escabeche con puerros
Muslos de pavo a la catalana
Postres
Fruta de temporada
Manzana al horno con helado de vainilla
Pan c0n chocolate y aceite de oliva
Precio menú: 11,50 (incluye pan, vino o agua y postre o café).
Força bé de preu, però ja que havíem fet l'esforç d'anar d'excursió fins allà, vàrem pensar que molt millor demanar plats de la carta ("hemos venido a jugar" que deia aquell...).
A la poca estona d'haver arribat, un cambrer ens va preguntar quins plats volíem i en preguntar-li per la carta, ens va respondre que només feien menú entre setmana als migdies i que si volíem, com a molt podíem afegir alguna cosa de picar. Com no ens va convèncer gaire l'explicació, vàrem tornar a insistir amb un altre cambrer, que ens va dir que ho preguntava a la cuina a veure què podien fer. I així, pocs minuts després ja teníem la carta, amb molt bones i temptadores opcions d'entrants i algun principal, que d'entrada ja vàrem descartar, ja que ens venia més de gust demanar diferents plats per tastar la seva cuina.
Vàrem demanar cinc plats diferents, que posaré en ordre dels que més em van agradar. No puc dir de millor a pitjor, ja que no puc catalogar cap dels plats tastats amb aquest últim adjectiu. Tots eren molt bons i confirmaven els comentaris que d'aquest restaurant havíem sentit i llegit.
El vi triat per acompanyar el dinar per indicacions de Ricard i que va resultar un encert, va ser un Lo Mon del celler Trossos del Priorat. Per cert, una original carta de vins que imagino podreu veure a la seva web, amb un ampli predomini de les referències catalanes que quedaven situades en un mapa del nostre país.
El millor dels plats, per a mi, va ser una careta de porc a la brasa sobre un fons de puré de patata condimentat subtilment amb pebre vermell fumat. I dic subtilment perquè l'endemà vaig intentar reproduir-lo a casa, i el color anava més aviat cap al vermell. Un plat totalment rodó del que hauria repetit i que segurament si torno, em demani egoistament un per mi sol.
|
Careta de porc a la brasa (8,50 €) |
El següent varen ser unes croquetes casolanes de pernil, d'aquelles que també passen a ser indispensables de demanar. Si algun dia m'animo i acabo fent un rànquing croquetil, aquestes de ben segur que hi figurarien.
|
Croquetes casolanes (7,00 €) |
Un paté de perdiu de caça que vàrem acabar escurant amb el dit, i que anava servit amb unes molt fines llenques de pa torrat. Crec que és també dels plats a tastar sí o sí.
|
Paté de perdiu de caça (8,50 €) |
Unes aletes de pollastre agredolces per menjar amb els dits, encara que hi hagi qui diu que és de mala educació. Arrebossades amb sèsam torrat.
|
Aletes de pollastre agredolces amb sèsam torrat (6,50 €) |
I per finalitzar unes mini-hamburgueses de salmó, que tot i ser el plat que menys em va agradar, estaven prou bones. Arrebossades amb panko i amb una llàgrima de puré que no recordo de què era.
|
Hamburgueses de salmó (5,50 € unit.) |
I les postres, que van ser uns bunyols...
|
Bunyols (4,50 €) |
I la meva tria, que va ser un pa amb oli i xocolata (escollida de les postres del menú de migdia). Bé, però pel meu gust massa quantitat, perquè no soc gaire de dolç i se'm va fer un plat monòton.
|
Pa amb oli i xocolata (3,50 €) |
El cost del dinar va ser d'aproximadament 90 € amb begudes i cafès inclosos. Crec que és una molt bona RQP, i més si tenim en compte que ben bé una tercera part corresponia al vi. Una cuina que està a un gran nivell, i de la que et quedes amb les ganes de tastar la resta de plats de la carta. He vist a la web que tenen també diferents opcions de menús, que poden ser interessants per aquells que busquin opcions amb un preu ja tancat.
Un lloc per recomanar si no et fa mandra agafar el cotxe per anar fins a aquesta ciutat, a la que també es pot anar còmodament en tren, ja que vaig veure ben a prop l'estació de la RENFE.
I si voleu llegir el punt de vista de l'amic Ricard, la qual cosa us recomano, podeu fer-ho clicant aquí.