Posted by : Jordi Castaño diumenge, 15 de febrer del 2015

El Mexicano
Puig i Cadafalch, 42
08172 - Sant Cugat del Vallés

Tel. 935 878 435

www.mexicanosantcugat.com




Després de la visita que vàrem fer fa un parell de mesos al Niño Viejo del clan Adrià i que podeu llegir clickant a sobre del mateix nom, vàrem anar la nit de reis (si... ja sé que fa molts dies d'això, però vaig publicant els llocs en la mida que em va bé i em ve de gust) a un restaurant mexicà que ben poc tenia a veure amb l'anterior... En aquest cas, es tracta d'un senzill restaurant de cuina tradicional mexicana que porta un bon grapat d'anys a Sant Cugat, i del qual desconec si pertany o no a una franquícia d'aquestes de menjars mig preparats. 

Com he comentat altres cops anteriorment, no sóc cap expert en cuines d'altres indrets, i dubto que arribi a ser-ho. Les tasto, opino, i dic si m'agraden o no i que em sembla la seva relació qualitat o satisfacció vs. preu.

En aquesta ocasió anàvem tots a sopar i vam triar la fórmula de compartir uns entrants i demanar un plat principal cadascú. Vàrem declinar l'oferta (molt pobre i amb referències de fora del país) de vins, i vam demanar cerveses, aigües i refrescos. 

Un bon guacamole amb els seus corresponents nachos.


Guacamole (8,90 €)


Un plat anomenat "Formatge fos", en el que et presentaven una barreja de formatges fosos en una cassola de fang i servit amb unes fajitas per acompanyar, va ser l'altre entrant a compartir.


Formatge fos (8,40 €)


I de plats principals, dues racions de cochinita pibil, que va ser la meva tria, i que he de reconèixer que estava prou bona. Però són plats massa contundents i que a mig plat ja em cansen (i això que a casa nostra tenim un recull de plats que són també força bèsties...). 


Cochinita pibil (10,90 €)


Uns tacos al pastor, que són unes fajitas amb una barreja de carn de porc i vedella, prèviament marinada amb ingredients més típics de les cuines mexicanes, com achiote, bitxo i d'altres espècies.


Tacos al pastor (10,50 €)


I un plat anomenat "La Gringa" que venia a ser com unes fajitas doblegades per la meitat i farcides de formatges, amb una salsa de tomàquet i coriandre (que crec que és l'herba més utilitzada a la gastronomia mexicana i que deu ser com per nosaltres el julivert).  


La Gringa (10,90 €)


Servei eficient i atent i local còmode i agradable (si no ensopeguem amb el graó de l'entrada, que per una altra banda, he de dir que està prou senyalitzat).

El compte per tots quatre, begudes (cerveses, aigües i refrescs), cafès i alguna cosa de postres, va ser finalment de 86,20 €. Es a dir, que per uns 20 € per cap, podem sopar en un mexicà que potser no tindrà el nom dels Adrià al darrere, ni serà tan fashion, però comparativa i pràcticament en tots els aspectes, em quedo amb aquest restaurant. 

I poca cosa més puc aportar en aquest post... 


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Però no....!!!.... Si no porta el nom Adrià (i seguici) al darrera, ja no és el mateix... Dóna igual que siguin autèntics total... sense el nom Adrià, no pot ser... És impossible... Mai et pot posar so excited...

    I pagar 20€ per cap... quina misèria.... però clar... sense el cognom, ja no queda res.... :)

    Una abraçada Jordi..!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser algú que conegui i aprecii més aquesta cuina i les seves preparacions, pensarà que soc un heretge per tot el que dic, i que trobi que hi han mil matisos que fan sublim la cuina de Niño Viejo vs. la d'aquest restaurant. Però com no és el meu cas, em quedo amb la senzillesa d'aquest lloc.

      I 20€ amb postres i alguna cervesa de més... ;-)

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Hola Jordi,

      M'agrada força el menjar mexica i aquest restaurante és prou interessant com per no deixar-te la cartera en uns dels mexicans ADRIÀ FACTORY on pagues més el nom que no pas el que menges.

      Salutacions,

      Elimina
    3. És exactament el que penso. I si a més, com em sembla, tens un rodatge en aquest tipus de cuina, i dius que aquest fa bona fila, doncs encara ho tinc més clar.

      Salutacions!

      Elimina
  2. A mi m'agrada força el menjar mexicà però sense excés de coriandre! És tan intens que si et passes es menja tota la resta de sabors.
    Les tortilles i els totopos són millor de farina de blat de moro però en alguns restaurants sembla que els hi fa que por que als mediterranis no ens agradi i acostumen a servir-los de farina de blat.
    Un dinar per 20€ està molt bé, clar, vosaltres que sou rics!!! però jo tinc dos feres que mengen molt!!!

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Mare de Déu i Verge de la Misericòrdia (totes dues juntes...)... Rics si, però en esperit i en experiències (gastronòmiques almenys). Aquell vespre, compartint un entrant cada dos i un principal cadascú, ja vàrem sortir prou tips, i t'asseguro que tenim un bon saque...

      Juraria que les tortilles aquestes eren de blat de moro, però no posaria la mà al foc (ja fa massa temps).

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Al final m'hauré d'atrevir jo a creuar el Mississippi com diu El Ricard... és veritat que costa. Si em moc del barri és per anar a Barcelona o tiro cap el Baix. Però bé, és normal. Cadascú és mou per on li resulta més cómode i si s'ha de sortir és molt esporàdic.
    Com dius, no sóc una especialista en cuina estrangera, però al final, tant l'estrangera com la nacional, és tan bàsic com que t'agradi, i quan dic t'agradi és que el preu que hagis pagat ho hagis fet sense que et faci mal. Si és així, i has gaudit, doncs no serà un Hoja Santa (que no el conec) i no estarà tan de moda, però això no és raó ni molt menys de que sigui de pitjor qualitat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas, et diré que la satisfacció va ser alta envers el preu pagat. Però també, et queda la sensació aquella de "ja està, ja he sopat" i que al dia següent ja no recordes pràcticament res del que vas menjar. Val a dir també, que soc totalment incapaç d'identificar i diferenciar els diferents ingredients dels plats d'aquesta gastronomia.

      Si algun cop vas per aquestes terres meves, és una bona opció per menjar bé i bé de preu.

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -