Posted by : Jordi Castaño diumenge, 5 d’abril del 2015

Racó del Riu 
Avda. de l'Ebre, 162
43877 - Sant Jaume d'Enveja

Tel. 977 468 378

www.racodelriu.com



Fa unes quantes setmanes que vàrem anar a aquest restaurant del Delta de l'Ebre, situat just a l'entrada d'una de les ultimes poblacions que ens trobem en aquest fabulós parc natural. Es tracta d'una gran casa amb bar a la planta principal i un gran menjador a la primera planta, des del qual s'accedeix a una moderna terrassa recentment reformada, que és una autèntica meravella amb vistes al riu Ebre.  

Disposen d'aparcament propi, i és relativament senzill arribar bé. L'entorn, potser convida més a anar a dinar que no pas a sopar que és el que vam fer nosaltres. Segons sembla, és d'aquells llocs que són d'imprescindible reserva, però imagino que serà els dissabtes i diumenges a migdia, ja que nosaltres vàrem anar un dissabte al vespre, i només hi havien quatre o cinc taules ocupades. Això sí... les vistes són una autèntica delícia i a més, vam tenir la sort que ens donessin la taula rodona (quin plaer poder compartir un àpat i poder petar la xarrada en una taula d'aquestes) que està just a la cantonada de la terrassa.  

Interior de la terrassa (fotografia extreta del seu Facebook)


Com ja anàvem avisats del fet que el fort de la casa eren els arrossos, ja vàrem decidir compartir uns entrants i demanar un parell d'arrossos. 

Per començar, volíem demanar unes angules i ja de pas, poder-les comparar amb les del Restaurant Picasso que tant ens havien agradat. La veritat, és que estaven molt i molt bones, però crec que no són comparables, ja que la forma de cuinar-les era radicalment diferent. Mentre que les tastades a la gola del Ter estaven preparades només amb oli amb el que podíem formar un brutal pil-pil, aquestes anaven cuinades amb suc i potser per aquest fet, les angules no agafaven tant protagonisme.

Angules amb suc - 42,5 €


Uns calamarsets amb favetes sublims... Si tendres eren les favetes, els calamarsets, eren d'aquells que no són gaire habituals de trobar. Com podreu anar veient a les fotografies dels plats, no varen ser plats precisament lleugers... Vaig perdre el compte dels cistells de pa que ens van arribar a portar al llarg del sopar. 

Calamarsets amb favetes - 12 €


Unes cloïsses (d'una bona mida i saboroses) amb carxofes (molt tendres) amb el seu corresponent suquet, també molt lleugeres... :-) I vàrem continuar sucant pa...

Cloïsses amb carxofes - 12,60 €


Uns musclos anomenats "a l'infern", que de fet eren musclos a la marinera amb una considerable quantitat de bitxo. Bé, però potser sobrava aquest plat a la nit. 

Musclos a l'infern - 10 €


I el primer dels principals va ser una fideuda o fideuà, molt consistent i amb un pronunciat sabor de peix i marisc. 

Fideuada - 13,2 € p.p.


I un arròs "de luxe" que anava amanit amb llagosta i ànec. Dels millors arrossos que he tastat. Tant aquest arròs com l'anterior fideuada, tot i que les racions eren per dues persones (almenys això és el que vàrem demanar i el que va aparèixer al compte final), va arribar per fer aproximadament, uns vuit plats. Molt generoses les racions.

Arròs de luxe (arròs amb llagosta i ànec) - 22 € p.p.


I per fer més fàcil la ingestió i digestió d'aquestes viandes, van caure un parell d'ampolles d'un vinet blanc de la D.O. Montsant anomenat Núvol Blanc.

Vi blanc Núvol (D.O. Montsant) - 15 €


Tot plegat amb aigua, refrescs, pa i cafès va sortir per pràcticament 40 € per cap, que trobo més que raonable tant per la quantitat com per la qualitat dels ingredients i la seva cuina. Podeu veure el preu de cadascun dels plats al seu corresponent peu de foto.

L'únic però que puc posar a aquest restaurant és que no ens advertissin de la quantitat de menjar que havíem demanat. Va quedar encara una mica d'arròs "de luxe" a la paella, però és que la fideuada, va tornar pràcticament sencera a la cuina (només vam agafar una mostra per poder tastar-la). Si mai aneu a aquest restaurant, crec que amb un entrant per compartir i un arròs dels molts que tenen a la seva carta, és més que suficient per quedar ben satisfets. Tot i que ja sé que això és molt relatiu...

En resum: molt bona cuina, molt bon producte, preus d'aquest món i unes meravelloses vistes del riu Ebre des d'una terrassa molt moderna i confortable. Pel que fa al servei, bé, tot i que no puc opinar gaire més, ja que la nit que vàrem estar sopant, com ja he dit, érem molt poques persones i s'hauria de veure amb el local a ple funcionament.


{ 12 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ostres... jo per allà baix, si vaig només pot ser amb la Marta i el plus de vistes al riu, no el sap valorar... Em diria... "ahhh si... el riu... i?. Això deu estar de mosquits a l'estiu... ..". Són els "defectes" de veure el riu cada dia.... :) :)

    Jo en canvi valoro molt aquestes vistes i el dia que ens veiem, et comento llocs de vistes al riu, que em conec bé la zona..

    De l'àpat poc a dir que no siguin reverències... Però per allà baix són varis els llocs amb èxit assegurat.. Nosaltres anem normalment a Can Faiges, que és més rústic i diuen les males llengües que a la gent de proximitat els tracten millor... per tant faig reservar a la Marta i ella tanca l'accent de manera que no l'entenen ni allà... I es que a Móra tenen l'accent molt tancat...

    Espero no em llegeixi.... :) :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i ja no viure a ciutat, encara em queda alguna cosa i em sorprèn i m'agrada trobar llocs amb bones vistes, sigui al riu, al mar o al camp. I la veritat és que no havia pensat amb això dels mosquits...

      Crec que per la zona del Delta, hi han molts llocs recomanables, que per una o altra cosa, poden ser destacats. Tinc pendent de publicar La Barraca del Delta, que sense tenir res a veure en quant a local ni servei, vaig menjar un memorable arròs a preu de menú, d'aquells que et queden gravats durant molt de temps.

      Anoto aquest de Can Faiges, i si mai anés, ja parlaria amb tu per que li demanis a la teva Marta, el favor de trucar per reservar... ;-)

      Abraçada!

      Elimina
  2. Aquest lloc està molt bé fins i tot a l'estiu. Amb vistes a Lo Passador i lo riu. Si portes crema hidratant marca Revlon no et picarà cap mosquit i podràs gaudir d'un sopar fresquet en ple "caloret" d'estiu.
    Jordi, encara no saps que per allà les racions són importants? Quan anava per la fideuada he pensat "que no ha dit que era arròs????" Nosaltres no hem fet mai arròs allà, perquè anem a sopar i sempre fem tapes. Tot en racions generoses i que acabem terminant amb temps i vi.
    Molt bon lloc. Al final hauré e tastar l'arròs d'allà :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja imaginava que aquest restaurant, tu si que el coneixeries.... :-)

      I no.... No tenia notícies de l'importància de les racions... Però després de les dues experiències viscudes per aquelles terres, ja et dic jo que no em tornarà a passar. Quines barbaritats. El no poder acabar el que hem demanat per menjar, és una cosa que em fa molta ràbia, i d'altres coses sempre pots dir que te les preparin per endur, però no seria el cas dels arrossos.

      I m'anoto lo de la crema hidratant Revlon per provar amb els meus amics tigres de La Floresta, tot i que no tinc gaires esperances que funcioni, ja que aquests no els para res de res... :-(

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Sí que funciona, ha de ser la Natural Honey, millor la de pel seca. Ja em diràs com et va. :-)

      Salut!

      Elimina
    3. De ben segur que ho provaré. Estic una mica desesperat amb els remeis de la farmàcia, que no funcionen ni de conya...

      Gràcies i salutacions!

      Elimina
  3. Jo que sóc dels que vinc de les anades al Delta a l'octubre o novembre, temps d'angules, com que és l'època que al Racó fan vacances, encara no hi he anat mai, tot i les bones referències, però també perquè un cop provada La Barraca, se't fa difícil provar un altre lloc..., pura addicció... Però vaja, un cop llegit el post, em sembla que la propera vegada no hauré de deixar passar l'oportunitat de provar Lo Racó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs llàstima no haver-ho sabut abans... No les vaig demanar, en primer lloc, perquè pensava que estaven fora de temporada, i en segon, perquè un producte així em costa de demanar sense referències prèvies. Ara, ja per la propera, directament farem un tast pel proper novembre i comparativa amb les de la gola del Ter.

      I de la cuina del Racó del Riu, a part de les seves privilegiades vistes, crec que són imprescindibles els seus arrossos.

      Salutacions i gràcies per passar i comentar.

      Elimina
  4. I coincideixo amb el tema de la cocció de les angules, per al meu gust, millor fets amb oli, all i bitxo, tal i com fan, també, a La Barraca del Delta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que destaca molt més el delicat sabor de les angules, quan són preparades d'aquesta manera. A més, amb un bon tall de pa per sucar el pil-pil que es forma, ja ni t'explico... :-) Estic salivant...

      Elimina
  5. Hi ha llocs allà abaix molt desconeguts per mi, segurament per distància. Cada cop que veig alguna entrada gent que segueixo de fora de la ciutat i dels seus voltants penso que haig de sortir més sovint, però després el dia a dia t'absorveix i hi ha tanta oferta a Barcelona... Aquest lloc es veu molt bó, però una quantitat tremenda per un sopar no?. Com dius us havien d'haver informat. O no, clar, suposo que com tu dius potser va un altre i li sembla poc. Els arrossos ja són generosos i donen per més d'un plat, però aquí es veuen més del que és habitual. I tots els entrants... bé, si no suquem pa pot ser no és tant però jo, si ho tinc, sóc "destroyer" sucant!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que si les salses són bones, hi ha per sucar-hi pa... ;-)

      Si aquest lloc et sembla bé, el proper de la zona que publicaré et semblarà al·lucinant... Com bé dius, s'ha de sortir més "de ciutat" encara que no t'acabis l'oferta gastronòmica d'aquesta.

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -