Posted by : Jordi Castaño dimecres, 8 de juliol del 2015

Teresa Carles
Jovellanos, 2
08001 - Barcelona

Tel. 933 171 829

www.teresacarles.com



El passat mes d'abril, després d'una espectacular representació de la Carmen de Bizet al Liceu, vaig anar a fer un mos amb la meva amiga Birgit i un amic seu, músic com ella que es va afegir a última hora i que em va semblar un autèntic crack, i ens va acompanyar durant tot el sopar, a un restaurant vegetarià (ja coneixia les seves preferències) del que havia sentit i llegit molt bones crítiques, i que a més està situat molt cèntric (situat entre els carrers Pelai i Tallers) i a prop del teatre.

Com la idea no era pròpiament la de sopar, sinó més aviat la de picar quatre coses, vam decidir compartir diferents plats. La carta està molt ben estructurada (pot descarregar-se íntegrament de la seva web), i sabent que tot el menjar que figura en aquesta és totalment vegetarià, ens trobem a més amb plats per a vegans, per a crudívors o sense gluten, o bé amb l'opció de convertir-los en aquests. 

L'ambient és majoritàriament "moderno" o hipster o com s'anomeni actualment, amb una decoració senzilla i alhora funcional. A part de les diferents sales que composen el restaurant, tenen a l'entrada un aparador amb productes frescos que pots comprar per portar, a més de melmelades, olis, vinagres, vins i d'altres productes elaborats per o per a ells mateixos. Tenen obert tot el dia i només admeten reserves a la nit.

El primer dels plats tastats, ja ens va fer veure que estàvem en un lloc diferent: uns raviolis en forma de cor, farcits de pera i gorgonzola amb crema, pera caramel·litzada i nous. Molt bons i per repetir més d'un plat.


Cuores de pera i gorgonzola - 10,50 €


A continuació, una amanida anomenada "Teresa goes to Tokio", amb goma wakame, canonges, cogombres en asazuke, nap daikon, tomàquets cherry, tofu macerat amb sèsam daurat i salsa de vinagre d'arròs, mírin, soja i oli de sèsam. Les amanides les serveixen en format individual o bé per compartir, com va ser el nostre cas.


Teresa Goes to Tokio - 12,50 € (per compartir)


I per finalitzar, uns cors de carxofa amb ceba caramel·litzada, bolets, ous cometa de guatlla i oli de tòfona. Per a mi, el millor amb diferència. Un plat que et fa reflexionar respecte al fet que no sempre el millor són els aliments que tenim al nostre subconscient i amb el que sempre hem salivat. Sincerament, crec que vaig gaudir tant d'aquest plat com d'unes gambes de Palamós o un tàrtar de bou ben preparat (per posar només dos exemples...).  


Corazón Partío - 12,50 €


I un últim plat de la categoria dels entrants, anomenat "Teresa's Mezze Platter" que no vaig fotografiar i que es componia d'ensaladilla russa trufada, carxofes crunchy, crudités de mini-verdures, xips de moniato, pa integral torrat, bastonets casolans de blat integral i sèsam, home made vegan foie (tofu, remolatxa i ceba vermella), salsa Caesar Kalamata. Molt complet i amb sabors sorprenents (i algun de desconegut, almenys per a mi).

El preu dels quatre plats, més una ampolla de vi blanc de la casa (Teresa Carles Blanc Chardonnay- 10,95 € l'ampolla), un cafè i un parell de begudes més, no va arribar als 70 € (per tres persones).


I en una segona i recent visita amb les meves filles, vàrem demanar un parell d'entrants per compartir i un plat per cadascun de nosaltres. Els entrants van ser un parell de croquetes veganes d'espinacs i un parell més de carxofes i brie (a 1,50 € la unitat de cadascuna d'elles), que vaig oblidar de fotografiar i un altre anomenat Antipasto, i que estava compost per hummus de cigrons amb pa de pita artesà, hummus d'albergínies amb nuggets de quorn i hummus de moniato amb Teresa red's crackers. Tots tres increïblement bons i amb uns acompanyaments d'allò més adients.


Antipasto - 12,50 €


Per a mi, un mil fulles d'albergínies: amb bolets, salsa de tomàquet i formatge edam.


Mil fulles d'albergínies - 12,50 €


Per la petita un assortiment de mini hamburgueses de seitan, soja i remolatxa, amb patates fregides i ketchup ecològic. No les vaig tastar, però sé de ben segur que les va gaudir molt.


Mini hamburgueses - 12, 50 €


I per la gran, una tarta tatin d'albergínies amb figues (fent servir l'opció vegana).


Tatin d'albergínies - 11,50 €

Tot això, més un parell de postres (Vegan Mille-Feuille - 5,75 € i Suitable Choco Cake - 5,75 €) per les nenes, un parell de cafès i les begudes (aigua, cervesa i un suc anomenat Green Medicine - 5,95 €), va sortir tot plegat per 80 € els tres. 

En definitiva, un lloc recomanable per menjar sa i diferent a preus continguts i que crec mereix la pena conèixer, tant per la seva cuina acurada i elaborada, com per la eficiència i simpatia del seu servei. I puc dir de debò, que no havia pensat mai que pogués dir això d'un restaurant de cuina vegetariana...

{ 10 comentarios... read them below or Comment }

  1. Jo cada cop que recordo el trio d'hamburgueses em ve salivera.... Em va agradar tot el dia que vaig anar... però el trio em va encantar.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà que ets molt de trios... ;-)

      Abraçada (però que corri l'aire...).

      Elimina
    2. cada dia estàs més gamberro.... :)

      A més s'han tecnificat molt els coments....

      :)

      Elimina
    3. Gamberro jo??? Aiii, pobre de mi....
      Que vols dir amb això de que s'han tecnificat els coments??

      Elimina
  2. Has menjat plat "no extrems", vull dir, veig crema (feta amb llet de???), gorgonzola, ous... Fins i tot l'albergínia amb figues fa bona pinta però de tant en tant, unes gambetes no vam malament. :-)

    Del tema idioma català no el domino però en espanyol el mot "crudívoro" no existeix, és frugívoro, que vol dir que menges fruits. No m'imagino a un "crudívor" menjat un carpaccio de vedella, o un tàrtar, i els carnívors ho fem. O pot ser mengen també peix ... no tinc ni idea de les limitacions dels "crudívors", el que si sé és que amb els "vegans" (que tampoc tinc clar si existeix la paraula o traduïm de l'anglès a la nostra) ens costa una mica més organitzar un dinar de grup. I si tenim també hindús i musulmans al grup, ja es tot un repte, i a la meva feina això passa sovint :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fent el cas que es pot fer a la Vikipèdia, el mot "crudívor" defineix als éssers que s'alimenten bàsica o exclusivament de menjar cru, però sense excloure cap tipus d'aliment. Per tant, tens raó en que no està ben aplicat l'esmenat mot en el contingut d'aquest entrada al blog. Hauria sigut més escaient dir "opció crua" que de fet és com ho tenen ell a la carta. Però tampoc estaria bé utilitzar la paraula frugívors, ja que aquests s'alimenten només a base de fruites (ja deu ser avorrit això...). Ho deixem per tant, en un empat tècnic... ;-)

      Pel que fa als plats tastats, tens raó en que no van ser gaire "extrems". Potser el més estrany eren el trio d'hamburgueses que va demanar la meva filla i no vaig arribar a tastar, doncs prou feina tenia en acabar el meu plat. Però tornaré segur i m'atreviré a provar coses noves.

      Salutacions!

      Elimina
  3. He sentit parlar d'aquest lloc positivament. S'ha de reconèixer que la cuina vegetariana o vegana no és el que era, o el que diuen que era. He menjat plats molt saborosos d'aquest tipus de cuina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'han desaparegut de cop després de les dues visites, tots els prejudicis que d'aquest tipus de cuina tenia. Ni tan sols un dels plats que he tastat, podria dir que estava insípid o bé que li faltava alguna cosa... Realment, no és el que era...

      Si vas, ja comentaràs.

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Hola, Jordi,
    Amb una mica de retràs estic aquí :)
    Coincidència feia pocs dies una amiga m'havia parlat d'aquest restaurant.."No el coneixes ?" podem anar amb la gent de ioga, deia, per final de curs.
    El lloc m'agrada i els plats estan mb. Quan entràs en la seva pàgina web pots veure que hi ha molta feina darrera. Si has repetit, en poc temps amb la família és que et va agradar de veritat. Els raviolis de pera i gorgonzola amb nous han de estar molt bons, els espinacs, les preparacions, les carxofes, l'humus :)) i la presentació.. Cada vegada soc més d'aquesta cuina ..és així. Felicitats pel post. Queda ben apuntat!!
    M'he fixat... 1 i 2 vegetarià de París, (ho dic sense cap esnobisme) "go to Tokio", també!
    Fins aviat ay aquesta calor!
    fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment, és una cuina molt ben elaborada i amb una acurada presentació.

      Gràcies Fina.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -