Posted by : Jordi Castaño diumenge, 30 d’agost del 2015

Tram-Tram
Major de Sarrià, 121
08017 - Barcelona

www.tram-tram.com




A la part alta de Barcelona, en una bonica casa antiga del barri de Sarrià, ens trobem amb aquest restaurant de cuina tradicional, redissenyada i posada al dia pel seu xef, l'Isidre Soler, amb qui he tingut el plaer de coincidir i xerrar en alguna trobada amb bons amics. Vàrem anar amb l'amic Ricard a la trobada mensual que ens hem marcat per conèixer una mica més que és això de la gastronomia, i poder menjar algun plat ben fet fora de casa... Podreu llegir el seu resum de la visita clicant al següent link del seu blog: www.restaurantscat.cat/tram-tram 

L'interior del restaurant ja deixa intuir l'origen del local i així, podem trobar diferents estances (que eren les antigues habitacions de la casa) i reservats en sales perfectament delimitades. A més, durant l'època de bon temps es pot gaudir de la terrassa generosament enjardinada (massa i tot), que va ser la nostre opció, doncs era l'hora de sopar i s'estava força bé amb l'aire que corria aquell vespre. Tot el parament és de caire modern i de gran qualitat.  

La carta no és gaire extensa, comptant amb mitja dotzena d'entrants, la mateixa quantitat de primers, tres peixos i tres carns (postres a banda). De la majoria d'aquests plats, deixen la possibilitat de demanar racions més petites (de 3/4). A més, tenen dos menús de degustació: un per 38 € en el que ja veus el que has de menjar, i un altre de sorpresa per 70 € en el que els plats són escollits per l'Isidre. També tenen fora de carta plats que et canten quan porten la carta, i que són escollits en funció de la compra del mercat d'aquell dia. 

Els migdies de dimarts a divendres, disposen d'un menú a preu fet per 28 €, que hauré de tastar un dia, ja que els plats que tenen no són els que habitualment es veuen en aquesta mena de menús. El que més s'aproximaria, crec que seria el que fan al restaurant Lluís de les Moles, que espero publicar en uns dies.

Pel que fa al celler, disposen d'una bona oferta amb l'opció de demanar vi per copes. Vàrem optar per un Furvus del celler Vinyes Domènech de la D.O. Montsant a un preu de 26 € (17 € aprox. a un celler). 


Terrassa (fotografia extreta de la seva web)
Entrada i un dels salons del restaurant (fotografia extreta de la seva web)


Per començar, ens van portar uns aperitius o entreteniments, consistents en una brandada de bacallà amb uns daus de carbassa confitada (curiosa textura i punt de cocció), i una emulsió de tomàquet i escuma de parmesà. Tots dos molt bons i aconseguint l'objectiu d'obrir la gana.


Brandada de bacallà amb daus de carbassa confitada 


Emulsió de tomàquet i escuma de parmesà


Vàrem compartir un parell de croquetes de ceps, gallina i pernil de gla , d'una mida més que considerable i un sabor millor. De les bones, i de les que et fan anotar-les per demanar-les si mai repeteixes al lloc. I una terrina de foie mi-cuit que elaboren ells mateixos, i que en aquesta ocasió estava preparat amb dàtils. Bona barreja. 


3/4 de terrina de foie (mi-cuit) amb dàtils - 17 €
i croquetes de ceps, gallina i pernil de gla - 4 € unitat


La meva tria, pel que fa al plat principal, va ser un garrinet de Segòvia amb compota de pera, del que directament, només diré que era de 10. Fins aquest dia, tenia com referència el garrí que vaig tenir la sort de degustar ara farà ja uns deu anys al restaurant Zuberoa d'Hilario Aberlaitz, i tinc seriosos dubtes de quin és millor. Tendre i melós per dins fins a arribar a fondre's al paladar i cruixent la pell que envoltava la cuixa. Déu meu... això crec que ha de ser pecat... ;-) 


Garrinet de Segòvia amb compota de pera - 25 €


I el meu company de fatigues, va demanar un dels plats de fora de la carta que no vaig tastar però que em va comentar que estava molt bo. Un tataki de toro, que encara sort no em va fer passar pel tràngol d'escoltar-li reclamar per les banyes... ;-)


Tataki de toro (de tonyina, eh?) - 25 €
Fotografia 
© by Ricard Sampere


Tot plegat, sense postres i amb els cafès (amb els que ens van portar uns petit fours en forma de magdalenes que vaig oblidar de retratar) va sortir per 117 € tots dos. Si a aquesta quantitat li restem el preu del vi i de les begudes d'inici, ens trobem que pràcticament és el mateix preu que el menú de degustació, però amb els plats que realment et vénen de gust, amb el que es posa un mica en dubte la coherència d'aquesta mena de menús un cop has estat o bé coneixes la cuina d'un determinat restaurant o xef. 

Un lloc per recomanar, en el que ja he estat en més d'una ocasió i al que estic segur que tornaré, tant pel nivell de la seva cuina com pel lloc i el seu acurat servei.

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Molt bonic el lloc, el pati molt d'enamorats :-)
    Per les fotos dels aperitius esperava uns principals més "d'autor". No obstant això, el garrí fa una pinta que m'ha fet recordar els que he menjat per Segovia i fins i tot per aquí per la Terra.
    No és gaire econòmic el lloc, i per cert, el nom és perquè passa per allà el tramvia?????

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segons resa la seva web: "El nom del restaurant prové de l´antiga línia de tramvia que es va posar en funcionament el 25 d´abril de 1944 i passava just per davant del restaurant".

      El pati, indubtablement és per enamorats (o per parelles). Que n'es de maco l'amor, oi?... ;-)

      Ja sé que no és gaire econòmic, però has de tenir en compte el conjunt de menjar, celler, ubicació, servei, etc... I t'adones de que no està pas tan malament.

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Tens raó en que és dels llocs en que seria bo anar un dia a tastar el menú de migdia. Mira que abans em bellugava per la zona quan el meu fill estudiava no massa lluny, però mai vam anar degut a ignorar lo del menú del migdia...

    Abraçada!!

    ResponElimina
  3. El tinc sentit de fa molt de temps. Algun cop he estat a punt d'anar perque a la restaurant week d'atrapalo crec que ha estat algun cop i és una bona oportunitat per coneixa-ho, encara que ara llegint el teu post, ja tinc més garantia.
    Les fotos molt suculentes.... ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va comentar Ricard que feien descompte a través d'un d'aquests portals, però només en el menú de degustació llarg. Si vas a la carta, crec que és impossible sortir decebut.

      I les fotos, tret de la del Ricard que ja està aprenent una mica, la resta han sortit molt fosques doncs era un pati molt intim... ;-)

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -