Posted by : Jordi Castaño diumenge, 14 de febrer del 2016

Consolación
Ctra. Nacional 232, quilòmetre 96
44265 - Mont-roig de Tastavins (més conegut per Monroyo)

Tel. 978 856 755

www.consolacion.com.es



Ja fa ben bé un any d'aquesta visita que tenia pendent de publicar, d'una estada de tres dies per terres de la Franja, a la recerca (o més aviat, per la degustació...) de la tuber melanosporum. Dels tres principals restaurants que vàrem poder gaudir per la zona, el Daluan a Morella (del que podreu llegir el corresponent post, clicant a sobre del seu nom), el Mesón del Pastor (a la mateixa localitat, del que no he fet entrada i que ja a hores d'ara dubto que ho faci) i aquest Consolación situat a l'hotel que li dona el nom, si hagués de triar un d'ells, em quedaria sense dubte amb el primer, en el que vaig trobar l'equilibri perfecte entre cuina tradicional i moderna a un preu més que raonable.

Del segon que comento (Mesón del Pastor) no és pas que no es mereixi el post, ja que de fet el tenia pràcticament acabat des de fa temps, però crec que si publico dos llocs de fora del país que a més van estar visitats fa tant de temps, el meu SEO em picarà la cresta. Només diré que és un lloc de cuina tradicional al bell mig de Morella en un edifici arquitectònicament integrat amb la ciutat. Vàrem fer el menú de la tòfona que, amb el que podeu veure a la següent imatge més els cafès, va sortir per 84 € per dues persones.





I pel que fa al restaurant de l'hotel Consolación que de fet és el que hauria d'ocupar aquest espai, em va deixar més aviat fred. No és que no estigués bé, però la sensació final va ser la de massa fredor en tota l'ambientació i resolució dels plats (potser les temperatures d'aquells dies podrien influir, però crec que no aniria per aquí...). 

Vàrem començar amb un aperitiu cortesia de la casa, consistent en una crema de carabassa amb curri i pols (més aviat eren talls molt petits) de pernil ibèric.

Crema de carabassa amb curri i pols de pernil ibèric


Una coca d'escalivada amb sardines. Bé.

Coca d'escalivada amb sardines - 12 €


Uns lletons de xai amb coliflor. Potser el millor dels plats, sense arribar al nivell de lletons tastats (per mi) a altres restaurants. Bona i curiosa la combinació de lletons i coliflor saltejada. 

Lletons de xai amb coliflor - 14 €


Una crema de patata (excessivament làctica), ou de corral i tòfona, en la que aquesta última (escassa) quedava molt per sota de la resta d'ingredients. 

Crema de patata, ou de corral i tòfona - 11 €


I un tall de presa ibèrica que, tot i que a la carta resava que estava preparada a baixa temperatura, no els hi va quedar gaire tendre... :-( Potser va patir d'una sobrecocció o vés a saber... 

Presa ibèrica a baixa temperatura amb poma confitada - 20 €


Els panets, estranys, que no dolents, de pita i de canyella. 

Panets. De pita i de canyella


I un vi jove de Castelló anomenat Barranc de l'Infern, que va agradar força, per acompanyar tot el sopar.

Barranc de l'infern - 20 €


En resum i com comentava al començament, no puc pas dir que no estigués bé, però em va deixar molt glaçat i amb la sensació d'haver pagat massa (el compte va sortir per aproximadament 82 €) pel que vaig rebre. Servei distant i cuina no gaire ben resolta, amb la sensació de ser plats ja preparats que només eren tractats mínimament a la cuina al moment d'emplatar (com em va semblar amb la presa). 

I per acabar, deixo a continuació unes imatges de l'espectacular i tranquil hotel (potser massa i tot, ja que de fet no tenia ni televisió, ni falta que feia...) que vàrem poder gaudir aquells dies. Hotel (aquest si) molt recomanable per cert, per desconnectar quasi totalment durant un parell o tres dies.




{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Osti... doncs amb la sinceritat que em caracteritza, no m'has fet agafar ganes d'anar-hi... :)

    Excepte els lletons, seria un d'aquells menús que amb la meva especial delicadesa i tacte, anomeno "toma cabrón"... :) :)

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho imaginava... :-)))

      Aquest cop, ja ho dic clarament. A pocs quilòmetres tens Morella amb una molt bona oferta en restauració.

      Al hotel, em va fer la sensació que tenien el restaurant més per obligació que per passió...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. El Daluan ja m'ho han recomanat els meus amics del Sud. I del hotel aquest... pot ser massa pau i tranquil·litat per a mi.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que amb una nit com experiència d'hotel "diferent", ja tens prou per desconnectar de tot.

      I el Daluan, no deixis d'anar si tens ocasió.

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Home, no es veu malament. I és estrany, normalment en aquests llocs, fora de Barcelona vull dir, puja prou la qualitat en relació al preu. Clar que tampoc és una regla infalible. Com el fet dels menús dels hotels...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però en aquest cas i com comento, crec que la cuina era només per reescalfar els plats (o almenys, aquesta és la sensació que vaig tenir...).

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -