Posted by : Jordi Castaño diumenge, 14 d’agost del 2016

La Capella
Parc Can Gambús, 1
08205 - Sabadell

Tel. 935 769 429

www.cangambus.cat





No hi ha res com tenir memòria... I si és bona, millor. L'altre dia, a ple més d'agost en què està tot pràcticament tancat, buscàvem amb la meva filla un restaurant vegà per poder anar (vacances, divendres a les 13:00 sense reservar i cuina vegana, ja és de nota...) i tot buscant per Sant Google i HappyCow per la rodalia, la meva filla em proposà anar a aquell restaurant vegetarià de Sabadell del qual li havia enviat un link feia més d'un any... Collons, el que em va costar de recordar-ho... Era un restaurant que havia publicat l'amic Ricard Sampere al seu blog i que podeu llegir clicant aquí.  

Vàrem trucar per veure si era obert i tenien taules i gairebé quinze minuts després ja estàvem allà. Venint pels túnels de Vallvidrera des de Barcelona, és molt senzill arribar-hi. S'ha d'agafar la sortida de Sant Quirze i un cop allà, dirigir-te cap a la part alta del poble i buscar el Parc de Can Gambús. Imagino que des de Sabadell també serà fàcil arribar... 

S'ubica en una zona a on podrem aparcar amb facilitat al costat mateix i contemplar l'ampli espai del qual disposen en aquesta antiga capella de la Masia, rehabilitada des de fa anys en un restaurant vegetarià d'arrels mediterrànies i productes ecològics i de temporada que, a més, disposa de pati amb zona chillout i terrassa exterior amb gandules. 





No hi havia gaire gent quan vàrem arribar, i podent escollir entre dinar a una de les terrasses cobertes que té o bé a l'interior, vam optar per anar a dins doncs, a aquelles hores feia força calor. Ens van acomodar a un dels menjadors interiors dels quals disposen i que en aquell moment estava totalment buit. 

Entrada

Tots els plats de la carta són vegetarians, tenint bastants opcions veganes (que a més, tenen la possibilitat de demanar algun dels plats vegetarians sense formatge). Als migdies no festius, tenen una interessant fórmula de menú de dos plats a escollir de la carta per 15 € o bé un per 10 €, que a més, inclou el pa, les postres (gelat, iogurt o fruita) o el cafè, i una copa de vi o aigua. Amb un suplement de 3 € en alguns (pocs) plats i d'altres (pocs també) que no es poden demanar. 

Carta


La nostra tria va ser la del menú a 15 € amb els següents plats: Una cassola de llenties amb arròs, coriandre fresc i comí que no vaig tastar, però que m'entraven suors quan la veia... 

Llenties amb arròs, coriandre fresc i comí


I el meu primer, que va ser un farcellet a la Norma, que era de pasta brick farcida de ricotta i albergínia amb alfàbrega i reducció de tomàquet. Molt bo i amb una presentació acurada. 

Farcellet a la Norma


Una coca del bosc per la meva filla, però sense gorgonzola (quina llàstima...) que és com originalment figurava a la carta: gírgoles, gorgonzola i mousse d'albergínia. Aquesta sí que vaig fer un mos i estava realment bona.
 
Coca Bosc


I per a mi, una empanada de verduretes, xampinyons, ou, formatge, ametlles i olives (i unes baies de goji per sobre). Molt bo també, tot i que estructuralment molt similar al meu primer, però això ja és un problema meu i no pas del restaurant.

Empanada


I ja arribats a aquest punt, vam decidir demanar un cafè en lloc de les postres que entraven al menú (estàvem prou tips) i prendre'ns-ho a la terrassa de fora doncs la temperatura del menjador era ja més elevada gràcies a una parella de dones de mitjana edat que van arribar tot just després de nosaltres i que van decidir seure a l'única taula que estava sota l'aparell d'aire condicionat (i això que tenien totes les del voltant per escollir...) i que després de deu minuts van exigir apagar l'aparell perquè tenien fred... En comentar-li al final de l'àpat a l'amable xicot que ens va servir durant el dinar, només va posar els ulls en blanc, tot expressant la seva contrària opinió... Realment, hi ha gent molt rara per aquells paratges... 

El compte, tot i que no el vaig fotografiar, va ser de 30 € (15 + 15 de cadascun dels menús) amb això que veieu, els cafès i una copa de vi blanc i una altre de negre (no sé quin, però era de la D.O. Tarragona). Un molt bon preu, tenint en compte l'espectacular indret en què ens situem, l'oferta vegana / vegetariana que no és gaire habitual i la polivalència del restaurant amb els seus diferents espais a on poder menjar o bé fer una copa. A més, si mireu la seva web, podreu veure l'ampla i bona oferta d'esdeveniments programats tant musicals, com d'art o cinema. Una bona troballa, a la que de ben segur repetiré més d'un cop.


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. No podia fallar.... Pensa que a part de l'equip de cuina els vaig formar jo... :)

    Si, si.... I eren ben aplicats....

    Això de l'Excel, serveix per tot.... :)

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I més, amb la modèstia que et caracteritza... :-)))

      Amb un full de càlcul et convaliden els estudis de cuina?? Potser hauria d'anar pensant en canviar de feina... ;-)

      Abraçada!!

      Elimina
  2. L'entorn és ben maco però aquest no passa a llocs preferents del llistat de "per fer". El Santi em fa una carona cada vegada que li dic "anem avui a un vegetarià????"

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona... Com a preferent jo tampoc el posaría... Però és una molt bona opció si has d'anar amb vegetarians. A mi no m'importa i de fet, potser molts cops sense adonar-te pots fer un menú totalment vegà o vegetarià. Però sempre sense haver d'estar pendent dels ingredients dels plats de la carta.

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -