Posted by : Jordi Castaño diumenge, 1 de gener de 2017


Tal com vaig començar a fer l'any passat amb el post Els millors plats del 2015 i que podeu revisar clicant a sobre, torno a fer el mateix amb els millors del 2016 que tot just fa un dia ha acabat... 

Segurament em deixaré més d'un doncs, encara que no ho creieu, no fotografio tots els plats quan vaig als restaurants. Hi ha ocasions en què, bé per plaer, bé per negocis, no toca fer fotografies als plats i has d'estar per feina... :-). Especialment recordo un plat del Louis 1856 que no tinc publicat, de peus de porc sense feina farcits de, si no recordo malament, lletons i bolets, per fer palmes amb les orelles... 

Tenen cabuda en aquest post, tant els que m'han sorprès per l'elaboració i resultat final, com els que ho han fet per la frescor i qualitat del producte. Podreu veure que hi han plats destacats que no tenen res d'especial, però que en canvi són per si mateixos tota una declaració d'intencions per la seva qualitat.

I avui, poca cosa més a dir, que la setmana ha estat força moguda i no tinc gaire més temps per escriure. Si voleu veure la publicació corresponent a cadascun dels plats destacats, només heu de clicar al nom del mateix al peu de foto i se us obrirà en una nova finestra.

Sashimi de seitons al Majide

Sardines en saor del Bacaro

Arròs de senyoret amb peix de llotja al minut o qualsevol altre arròs a La Mar Salada

Cap i pota amb rovellons a la Bodega Sepúlveda


Tempura de Sant Pere amb salsa thai al Topik

Lletons de vedella amb nyoquis de llimona a la barra del Coure

Tatin de ceba de Figueres amb stracciatella de burrata a Due Spaghi

Cruixent de pop de Muros amb escuma de patata, còdium i allada al Arume

Sashimi de toro amb wasabi al 9 de la Borriana

Gunkan de garoines a 99 Sushi Bar

Arròs de muntanya amb pollastre i ceps al Xerta

Onglet a Bardeni

Papada de porc amb cremós de ceps al Alvart


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ostres.... ara m'adono que tots aquests plats, els has menjat anant amb mi.... ohhhhh.... :)

    Be... excepte el de la Bodega Sepulveda i el del Alvart, la resta els he vist en directe i algun fins i tot l'he tastat...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé... Ja saps que parelles gastronòmiques com tu o els 3o+, no tinc pas gaires.. :-)

      És un veritable plaer compartir taula i riures amb vosaltres, que espero continuï durant mooolt de temps.

      Abraçada i feliç any!!

      Elimina
    2. eppp, i alguns han estat amb trio i tot! :-) els que hem tastat plegats, excepte els carnívors, els subscric tots! quina meravella!!!

      Elimina
    3. Un poquito de por favor, eh? :-))))

      Totalment d'acord! Grans plats als que estic segur afegirem de nous aquest 2017.

      Salut i bon any!!

      Elimina
  2. Quins platets tant bons!!! I no són per a compartir, per més modes de ser generosos que intentin imposar-nos.

    Feliç any i bons àpats en gran companyia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona... Uns quants d'aquests si que són per a compartir... Tot i que egoistament pugui pensar que no... :-)

      Salut i feliç any per a tu i els teus també!!!

      Elimina
  3. Topik brutal... I els que voldria tastar: la tatin ceba del Due i els lletons del Coure

    Gran resum !

    ResponElimina
    Respostes
    1. La tatin, brutal! I els lletons, molt bons, però penso que els millors els del Gresca quan encara tenien carta...

      Salut i bon any!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -