Posted by : Jordi Castaño diumenge, 26 de febrer del 2017

La Tere Gastrobar
Riego, 25
08014 - Barcelona

Tel. 931 064 411

https://www.facebook.com/lateregastrobar




Tot just ara deu fer els dos mesos de la meva visita a aquest restaurant del barri de Sants, a tocar de la concorreguda i mediàtica plaça d'Osca, on s'han establert als últims anys una gran varietat de restaurants, bars i cerveseries.

El local sense arribar a ser gaire gran, no dóna pas una sensació angoixant i els nivells sonors es mantenen en un nivell prou tolerable (almenys aquell dia que només estaven ocupades tres o quatre taules...). Decoració senzilla amb tints de "modernor", amb elements de fusta i ferro i taules vestides (o més aviat, despullades) amb tovallons i estovalles individuals de paper. 

Carta amb predomini de tapes (fredes i calentes) i platets, que fan de principals. Plats sense gaires pretensions gastronòmiques, però amb una varietat suficient per a satisfer qualsevol paladar que per allà es deixi caure. De la carta de vins no puc opinar, ja que ni la vaig fotografiar-la ni la recordo. 



Vàrem decidir-nos per fer un poti-poti i tastar una mica de tot i compartir tots els plats. Així, van arribar unes patates de luxe, ben fregides i amb un allioli trufat (potser el plat que millor i de forma més positiva recordo) i unes bones croquetes de rostit (feia molt de temps que no veia croquetes a 1,20 €...).

Patates de luxe - 4,50 €

Croquetes de rostit - 1,20 € (unitat)


I continuant amb uns calamars a la graella que anaven acompanyats d'un puré d'albergínia fumada (algun calamar potser massa castigat per les altes temperatures...) i uns ous estrellats amb morcilla i ceba caramel·litzada. 

Calamars graella - 8,00 €

Ous estrellats - 7,50 €





I ja per acabar, unes broquetes de pop a la brasa amb una emulsió de patata, oli i pebre vermell que, amb diferència, va ser el plat més fluix del dinar, doncs la textura del pop deixava molt a desitjar (excessivament gomós...). Això si... l'emulsió de patata, molt reeixida i gustosa. 

Broqueta de pop - 11,00 €


El vi, un blanc jove D.O. Empordà de la Cooperativa Agrícola de Garriguella amb un cost de 16,20 € (uns 6 € al celler, el que ens dóna una ràtio una mica pujada d'aproximadament x2,5) va acompanyar bé tot l'àpat. Un detall que me'l canviessin sense cap mena de problema en portar-me un de negre del mateix celler, doncs, o no ho vaig dir jo, o bé no em van escoltar en prendre nota. 



El compte, uns 25 € per cap sense postres ni cafès, trobo que va estar força bé per un dinar del qual vàrem sortir prou satisfets, tant per la qualitat de la seva cuina, com per l'amabilitat del seu personal, que era del que et fa sentir bé sempre amb un somriure a la cara. 



El dia que vam ser-hi (allà a començaments de desembre) feia poc que havien obert, i les petites errades que van poder cometre, quedaven més que disculpades per la falta de rodatge. De fet, és un lloc del qual he anat sentit comentaris positius durant les últimes setmanes. Per il·lustrar el fet de la seva accelerada apertura, podeu veure la targeta provisional del restaurant que em van entregar... :-) 


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. La targeta impagable....:)

    I les croquetes a 1,20, ja deu ser fer dumping... Recorda que les dues darreres experiències croqueteres, ha estat al preu "habitual" de 3€ unitat.

    Prenc nota, doncs aquesta ubicació, ja saps que m'interessa per proximitat amb qui ja saps.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Imagino que ja deuen de tenir targetes normalitzades (de fet, a Facebook, ja tenen fins i tot un logo ben maco...).

      Ja vaig pensar que aquest t'interessaria per proximitat... Imprescindibles les patates. De la resta, imagino que aniran polint amb el rodatge.

      Abraçada i bons xampús!!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Hi han molts per la zona, i no m'atreviria pas a recomanar-lo a ulls clucs a un paladar tan refinat i exigent com el teu, però penso que si estàs per allà pot ser un bon referent.

      Salut!!

      Elimina
  3. M'ha arribat l'allioli trufat. Només que per això ja hauria de visitar el Gastro bar. Ara em recordo de l'Alfons, del Mam i Teca, que un dia em preguntava la diferència entre Gastro Bar y Restaurant :-D Modes, oi?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vas, penso que no has de deixar de tastar les patates amb allioli trufat.

      La diferència entre Gastro Bar i Restaurant? Penso que cap... O és que el propietari d'un restaurant no pot ser un gastrònom? Ha de servir només plats de tropa i ració? Penso que és només a nivell de tendències d'aquestes inútils que ens volen fer comprar...

      Salut!!!

      Elimina
  4. Llàstima el pop, però sembla una bona opció per la zona. Una zona que reconec que no domino gaire i que em falten locals per anotar. Les croquetes, com diu en Ricard, és dumping pero bo? (estan més que correctes i el preu es honest i d'agrair?) o bé són econòmiques perque no valen més?

    Bona troballa Jordi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... lo del pop ens va deixar una mica freds... I més amb la de llocs especialitzats en pop que hi ha pel barri. Però ho atribueixo més a una falta de rodatge del mateix negoci...

      Pel que fa a la croqueta, em sap greu no poder contestar... Fa ja massa temps i imagino que tampoc seria res de l'altre món, doncs igual que de les patates tinc un molt bon record, de les croquetes ni me'n recordo...

      Salut Albert!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -