Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 de maig del 2017

Monocrom
Plaça Cardona, 4
08006 - Barcelona

Tel. 935 167 302
www.monocrom.wine




Al barri de Sant Gervasi-Galvany, situat a la petita plaça Cardona, ens trobem amb aquest acollidor restaurant portat per dos germans en el qual el reclam són els vins naturals, amb els que tenen especial cura i atenció. A l'hora d'escollir el via amb el qual acompanyar l'àpat, pots deixar-te portar per les seves segures i encertades recomanacions, o bé tafanejar i escollir tu mateix entre les referències que tenen exposades als seus prestatges. Sala confortable amb capacitat per uns 25-30 comensals, amb taules nues i parament de qualitat. Vaig anar a dinar entre setmana amb l'amic Ricard, que ja coneixia el lloc i que tenia publicat de fa uns mesos. Podeu llegir la seva crònica si feu click a Monocrom Vins naturals i cuina de proximitat.

Aquell dia, ens van recomanar un vi negre anomenat Nar i Tornar del celler Vinya Ferrer. Una garnatxa 100% de la D.O. Terra Alta, que d'entrada no va expressar la característica "olor" que aquests vins solen presentar. Tot i la seva alta gradació (14,5º) va ser un vi molt agradable de beure. 



Però no es limiten tan sols a cuidar i posar atenció en el tema dels vins... També tenen una selecció de productes ecològics i bio amb els quals elaboren els diferents plats que componen la seva carta, en la que la majoria tenen nom i cognoms (és a dir... denominació d'origen...).  



D'entrada i com a cortesia de la casa, ens varen servir uns espinacs i unes favetes que eren d'uns petits productors (no recordo nom ni procedència...), que donaven fe de la frescor del producte. Els espinacs, crus i amanits tan sols amb sal i un rajolí d'oli, i les favetes amb ceba i dauets de cansalada... Ambdós plats, impressionants.   




I ja de la carta, ens vam decantar per tres entrants (ara que ho veig, imagino que aquell dia anàvem amb gana...), tots ells de gran qualitat, però entre els quals destacaria (i no pas com a entrant, sinó com a plat) el mollete de cansalada, que per si sol ja justifica una visita a aquest restaurant.  

El primer dels entrants, una rillette de verat escabetxat amb taronja, molt ben trobat i que ja vam acabar sense les fines llenques que et posen per acompanyar. 

Rilletes de verat escabetxat amb taronja - 7,50 €


El (per a mi) millor plat, que va ser un mollete de cansalada del coll (de Ca'l Rovira) fet a baixa temperatura amb herbes fresques i mostassa. Imagino que amb aquesta procedència tan excelsa, ha de ser per força baix en colesterol... :-)

Mollete de cansalada del coll - 4,50 €

I l'últim "entrant", que va ser un lleugeríssim tòtem de patata al morter, ou ferrat i sobrassada de Els Casals. Per fer baixar els altres dos... 

Patata, ou i sobrassada - 7,50 €


I com a plats principals, una cuixa de corder de raça Xisqueta amb trinxat. Molt bó, tot i que ja estàvem força tips per assaborir-lo com es mereixia el plat... 

Cuixa de corder - 14,00 €


I un magret d'ànec 5 aglans amb peres i ratafia. Bo, tot i que pel meu gust el més fluix de tots. Una mica massa passat de cocció, però això ja és entrar en el particular gust de cadascú. De totes maneres, com és un plat que acostumo a fer sovint a casa, m'anoto lo de les peres com acompanyament i fer una salsa amb ratafia (crec que no he preparat mai la mateixa salsa...). 

Ànec amb peres - 14,40 €


No vàrem tenir ni lloc ni collons per les postres, i amb els cafès, el compte es va enfilar fins als quasi 75 € que veieu. Un preu que penso no és significatiu del cost mitjà que pot tenir un àpat en aquest establiment, i que podríem fixar en uns 25-30 € per cap. 



En resum: un bon lloc a on anar a gaudir dels vins naturals si sou amants d'aquesta mena de vins, en un agradable entorn amb un servei atent i familiar, i amb una cuina en la qual mimen el producte i les elaboracions. 

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. Sabia que te gustaria..... !!!... :) :)

    A mi em va encantar de la primera visita. Són d'aquells llocs que m'agradaria tenir prop de casa (o millor viure a prop), perquè permeten àpats a molts nivells i més informals del que vam gaudir....

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo igual ricard! hi vaig anar recomenada per tu. vam jalar molt bé. el lloc és maco i ells són un encant!

      Elimina
    2. Però potser és millor no tenir-los a prop... No els apreciaries amb la mateixa intensitat si anessis sovint, no creus? Molt dinàmic hauria de ser per anar canviant sovint de plats...

      Però si que és cert que seria una gran opció per anar de tant en tant a fer una copa de vi i un mos... :-)

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Els plats força apetibles, i res, no pateixis que el colesterol amb DO, eco i bio és colesterol del bo. ;-)
    De vins naturals he tingut poques experiències i no gaire bones, admeto que no en sé de vins, però els plats me'ls quedo sense dubtes!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que sigui saludable... Jo només consumeixo d'aquest tipus de colesterol d'un temps ençà... ;-)

      I del tema vins naturals, tampoc és que jo sigui massa entès, però imagino, que al igual que passa amb els "normals", hi ha de tot...

      Salut!!

      Elimina
  3. Sembla força atractiu. Potser caldrà fer-li una visita... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home... Penso que si. Que és un lloc que s'ha de conèixer, tant per la seva cuina com per ells mateixos. I si a més t'apassiona el món del vi, aleshores ja és un imprescindible.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -