Posted by : Jordi Castaño diumenge, 18 de juny del 2017

La Salseta
Sant Pau, 35
08870 - Sitges

Tel. 938 110 419

www.lasalseta.com



Quan em preguntava a on anar a fer un bon arrosset a prop de Barcelona, sense haver de fer llargs desplaçaments (per la Costa Brava ja en conec uns quants...), les recomanacions d'amics i coneguts 
sempre eren de llocs d'entre Sitges i Vilanova, amb resultats ben diferents (La Nansa o Can Laury a Sitges o Xiringuito Miramar a Vilanova). Ara fa unes setmanes, i després de tornar a preguntar (aquest cop, als amics i gurus gastronòmics Esther i Ricard) a on fer un bon arrosset sense perdre tot el mati a dins del cotxe, la recomanació va anar també per Sitges, però amb un molt bon resultat. 

Es tracta d'un establiment familiar i proper en el tracte, situat al bell mig de Sitges, molt a prop del Museu Maricel i de l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a tocar del Museu Romàntic i a dues passes del passeig marítim. Per tant, un lloc idoni per anar a fer una passejada al matí (i fins i tot fer un bany els més agosarats...) per aquest passeig, dinar, i fer baixar l'àpat tot passejant pels carrers d'aquesta vila. 

Pertanyen al moviment Slow Food i basen la seva carta i cuina en productes de proximitat i ecològics. Tanmateix i lògicament seguint amb aquesta filosofia, els peixos que ofereixen són exclusivament salvatges i procedents de la llotja.  

El local, tot i tenir dues plantes (el dia que vàrem anar estava tancada la part de dalt que ja vam imaginar que estava reservada pels caps de setmana...), no és excessivament gran (unes deu taules al pis d'entrada, penso), però manté un ampli i còmode espai entre les taules, que com correspon a un lloc amb estil, estan ben vestides i parades, amb vaixella i copes de qualitat. 

Convé destacar molt positivament el fet de reservar a la seva carta un racó vegetarià amb opcions veganes, ja que molts cops és complicat anar acompanyats de persones amb aquests hàbits alimentaris a restaurants de cuina tradicional. Particularment a mi em passa quan estic amb la meva filla gran que, o bé anem a restaurants especialitzats els quals només ofereixen plats vegans (i que he de dir que alguns d'ells en els que he estat, són d'un gran nivell), o bé anem a un restaurant "normal" i ella ha de demanar sempre o una escalivada, o una amanida de l'hort... És per tant, un gran punt a favor d'aquest restaurant.

A banda d'aquestes opcions vegetarianes, la seva carta no és pas aclaparadora amb els productes del mar com es podria pressuposar, sinó que està formada al 50% per plats de muntanya i 50% per plats de cuina marinera. Tanmateix disposen d'un menú degustació per 29,50 € amb tot inclòs, en el que ofereixen un aperitiu, dos entrants, una carn, un peix, unes postres i begudes. Però com la idea era ja la d'anar a fer un arrosset, dels dos que tenien a la carta, paella marinera i cassola d'arròs a la sitgetana, vàrem triar aquest últim i vam decidir compartir un xató de Sitges. Molt bo, lleuger i refrescant aquest, i un arròs perfectament elaborat i al seu punt perfecte de cocció. Generoses racions en tots dos plats. 

Xató de Sitges 
Cassola d'arròs a la sitgetana



I una garnatxa blanca amb una mica de criança de la D.O. Terra Alta, escollida d'entre la gran varietat de vins catalans que predominen al seu celler.




Unes postres de xocolata (Quatre textures de xocolata crec recordar que es deia el plat...) per fer baixar... :-)




I tot això per poc més de 35€ per cap, que penso que per la qualitat de la seva cuina, l'amabilitat i familiaritat del seu personal i el fet d'estar a ple centre de Sitges, no és pas un preu gaire elevat... 



Un lloc que recomano, ja que té una mica de tot. L'encant d'un bon restaurant en el qual et sents i et fan sentir a gust, una cuina molt ben elaborada (encara que només he tastat dos plats... però aquestes coses les intuïm els que portem un cert rodatge) i un indret fabulós per on fer un tomb abans o després de dinar. Tornaré segur... :-)



{ 13 comentarios... read them below or Comment }

  1. Curiós aquest lloc del que m'auotoanomeno "influencer fantasma".

    Mai he anat i deu fer com 15 anys que no vaig a Sitges, però d'escoltar-ne bones referències, provinents de gent de confiança, l'he recomanat a molts amics i sempre he rebut feed back positiu....

    L'altre que menciones que et van recomanar -Laury al Port d'Aiguadolç", o ha canviat molt o qui t'ho ha recomanat té el gust al cul.... :)

    El conec bé, doncs fa uns 20 anys, tenia un apartament just tocant aquest restaurant... i et podria explicar un munt d'anècdotes per no anar-hi....

    Però igual ha evolucionat... Coses més rares s'han vist....

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Influencer fantasma"??? :-)))

      La persona que em va recomanar el Laury, crec que ho va fer més per allò de lloc"guai" (per ell...) que no pas pel menjar. Però menjar un arròs covat mentre aspires els fums dels tubs d'escapament dels cotxes, no està pas dins les meves preferències...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Només dir-te que en els seus principis, el cap de cuina (el que ara es diu xef), era un ex legionari, que en l'ambient, li déiem "el legionelas", amb el doble sentit de la paraula.... :) :)

      I vam anar un parells de vegades, quan el van obrir, degut a estar "sota casa"

      Elimina
    3. No m'entenc gaire amb això de les respostes, i no sé si ho estic fent bé, però també vull agraïr les recomanacions de Ricard. En som totalment conscients. Moltes gràcies

      Elimina
  2. que bé!!! contenta que t'agradés!!!! molt bona crònica! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Esther!!

      Ens va agradar molt, pels motius que has pogut llegir al post. Bona recomanació, com quasi totes les teves.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per la entrada al seu bloci pels seus elogis. Ens ajuden a tirar endevant en el nostre complicat dia a dia.

      Elimina
    3. Agraïr també a l'Esther que ens recomanés a en Jordi. Moltes gràcies

      Elimina
    4. Va ser un plaer l'estada a casa vostre.
      Fins aviat!!

      Elimina
  3. La Salseta el tinc al llistat per un amic que visita molt aquesta ciutat i sempre en parla molt bé.
    Volia afegir que la xarxa Slow Food no exigeix que el conreu o criança hagi de ser amb el sistema que exigeix el segell "ECO". El moviment Slow Food va més enllà de fer servir matèria primera amb segell ECO, es tracta de com cuinar amb matèria primera de proximitat, promovent a més a més la utilització de productes que ja no són fàcils de trobar als restaurants, recuperar la cuina tradicional i receptes d'antany i educar als que venen darrera a "menjar bé".
    I moltes més accions a l'àmbit de l'agricultura i producció animal que aquí ja seria molt llarg d'explicar i resultaria avorrit :-D

    Resumint: un bon lloc La Salseta!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dels que he estat per allà (zona de Sitges a Vilanova o més enllà) és el que millors sensacions m'ha provocat.

      Moltes gràcies per l'aclariment en el significat i funcionament d'aquesta xarxa Slow Food, i d'avorrit, res de res.

      Salut!!

      Elimina
  4. La salseta, és un dels millors Restaurants de Sitges, a banda de ser un Restaurant Sitgetà de socarrel! El seu Cap de cuina, en Valen Mongay, és un gran Xef, però millor persona, us ho asseguro!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així em va semblar... Pel que fa al xef, no vaig tenir el plaer, però he sentit coses positives d'ell.

      Gràcies per passar. Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -