Posted by : Jordi Castaño diumenge, 25 de juny del 2017

TUNATECA
Avda. Diagonal, 439
08036 Barcelona

Tel. 937 976 460
www.tunatecabalfego.com





En aquesta nova sortida amb els 3(o+) a Taula, em corresponia triar lloc a mi, i em venia de gust aquest restaurant (o espai temàtic) on el protagonisme era per la tonyina de "granja" (amb el benentès de considerar aquestes com piscines naturals a l'interior del mar) que crien a l'Ametlla de Mar. 

Lloc d'aquells ben situat (Diagonal / Muntaner) i de disseny per anar i ser vist (i a on no poden faltar les taules allargades en les quals et situen si no tens reserva i en les quals has de compartir obligatòriament vetllada en una perversa sort de loteria, doncs mai saps amb quina mena de gent et pot tocar compartir l'àpat...), i on l'única oferta (lògicament, doncs d'això es tracta) és la de la tonyina en qualsevol de les seves preparacions: sashimi, nigiri, maki, tàrtar, tataki, carpaccio i d'altres cuinats (parpatana, marmitako, morrillo, galta...). 

Tot i tractar-se d'un producte top (penso que és la millor tonyina que es pot trobar avui en dia) a degustar en un local agradable, no em va deixar gaires bones sensacions... No puc dir que no fos pas del meu grat, però vaig trobar que en conjunt (cuina, servei, lloc i preu) existeixen altres locals que toquen bé aquestes bèsties, en els quals em sento molt més a gust i amb un cost notablement inferior (Topik i 9 de la Borriana o Koy Shunka en un altre nivell, per no parlar d'altres a la mateixa Ametlla de Mar o a l'Ampolla). 




I si voleu conèixer la resta de la crònica amb el detall dels plats escollits, el que vàrem pagar (que va ser força enganyós doncs si no haguéssim fet abans un esmorzar de campions, penso que el compte es podria haver fins i tot duplicat...), ho podreu llegir a la crònica detallada que hem fet a la web dels 3(o+) a Taula clicant en el següent enllaç:






En resum, és un d'aquells llocs a on no pots dir que mengis malament, però que tampoc et provoca gaires ganes de tornar. Imagino que com tot en aquesta vida, tot té un preu. I en aquest cas, els costos de local, servei i infraestructura han de ser molt elevats, fet que repercuteix en el preu final de cada plat. Pot estar bé per qui no conegui altres llocs on menjar tonyina i vulgui impressionar a algú...


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Quasi sembla que ens hàgim copiat el text... :)

    El mateix desencís... la mateixa apatia.... les mateixes ganes de no tornar....

    Patirem el rebuig del sector gastro-pijo de BCN....

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. i esteu molt preoucpats, trobo... ;-)

      Elimina
    2. Es que si arribem a demanar, ja no dic per atipar-nos sinó per fer un àpat normal, ens deixem la cartera allà... :-(

      Les sensacions, són les mateixes que vàrem tenir només sortir del local: bé, però no pagant un compte exagerat...

      Pel que fa al rebuig del sector gastro-pijo, jo ja fa unes nits que em costa dormir només de pensar-hi... :-)))

      Abraçada!!

      Elimina
    3. Molt preocupats, Esther... molt... :-)))

      Elimina
    4. Ahir mateix a Twitter... els mateixos que van contraprogramar amb el Freixa (que el Jordi va descobrir que era un post vell), van contratacar amb Tunateca, minuts després de la publicació..... Com ja m'he tornat "malvado" com el Jordi, vaig mirar la data i tb era antic.... :) :)

      Elimina
    5. Malvado? Jo? Déu nos en guard... :-)

      Elimina
  2. Per un peix de granja té una alta qualitat, no així amb altres peixos que el sabor i la textura és molt diferent.
    Al menys a més de "postureo", heu menjat bastant bé. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo de peix de granja, és una etiqueta que va sorgir mentre dinàvem allà (penso que l'Esther va ser la promotora) i és només una forma de referir-se a aquesta mena de comercialització de les tonyines. Penso que al Sud del país veí, es coneix com "estero" (desconec si és ben bé el mateix, però sé que són "cultius" de peixos en granges controlades a dins del mar).

      I com a aperitiu, he de dir que vam sortir prou satisfets... :-)

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -