Posted by : Jordi Castaño diumenge, 10 de setembre del 2017

Brots
Nou, 45
43376 - Poboleda

Tel. 977 827 328
info@brotsrestaurant.com

www.brotsrestaurant.com



Molt havia sentit parlar d'aquest petit restaurant (tan sols mitja dotzena de taules) situat a un petit poble del Priorat al voltant del riu de Siurana, al davant del qual està un jove xef belga, que havia sigut el cap de cuina durant molts anys a Can Bosch de Cambrils. Pedra, fusta i elements en color vermell destaquen a la decoració del local, amb (un altre cop) taules nues, tot i que amb parament de qualitat. És un local un pel just de sala, però amb espai suficient entre taules per sentir-te molt a gust, en el que sense cap mena de dubte, has de reservar si o si per poder gaudir de la seva cuina. Aquell dia per cert, vaig poder presenciar la irrupció d'un grup de set persones sense reserva cap a les tres del migdia, estranyant-se que no els poguessin servir (pel que vaig entendre a la conversa, només fan un torn de menjars). Quina gent més rara volta pel món...

Entrada i interior del restaurant


A banda d'una carta molt curta amb només quatre primers i quatre segons, disposen de dos menús de degustació que se serveixen per taula sencera: El Menú Brots, més creatiu amb tres plats i unes postres, per un preu de 29 € i el Menú Arrels, més tradicional amb dos plats i unes postres, i per un preu de 27 €. Preus molt ajustats per una cuina de qualitat (com veureu més endavant) i un espai com aquest.  

Com aquell dia tocava dinar amb els pares, vaig deixar la decisió a les seves mans, pensant que escollirien el més tradicional, però sorprenentment tots dos van coincidir amb el Menú Brots, amb una cuina més d'autor i sorprenent. El qual ja m'anava bé a mi, tot s'ha de dir...



D'entrada, ens van servir uns aperitius consistents en una pipeta de vermut amb una oliva, unes torradetes de pebre rosa amb tàrtar de peus de porc i uns espectaculars embotits casolans, presentats en una pesada safata amb l'escultura d'una mà. En aquest punt, el mateix xef t'explica que la mà en la que es serveixen aquests, és una còpia exacta de la seva, feta per un escultor de per allà. Està bé, però com el local és petit i lògicament s'escolta tot, quan has d'escoltar la mateixa història sis cops, ja ratlla una mica...   


Aperitius


Tot i comptar amb una atractiva carta de vins amb moltes referències de la zona, que de fet és la que més m'interessa, em vaig deixar portar pels consells de la que vaig intuir era la parella del xef. El vi que ens va recomanar va ser finalment un D'iatrA, vi de Vila de Gratallops del celler Cal Batllet-Ripoll Sans, molt fresc i amb molta fruita i que amb 15,5º l'has de prendre amb una certa mesura... :-) La mateixa sommelier ens va explicar que el nom d'aquest vi era una juguesca de l'anterior Artai, però tampoc recordo ben bé perquè era... :-(

El vi


Apartat especial mereixen els pans amb els quals acompanyar l'àpat i que no sabria dir quin d'ells em va agradar més. Però si hagués de triar un, segurament em decantaria pel de vi negre, del qual vaig tripitir... Lògicament, amb el seu corresponent oli de qualitat i sal per sucar...

Els diferents pans


I els plats... Començant per un sashimi de verat amb gaspatxo d'advocat. 

Sashimi de verat amb gaspatxo d'advocat 


Una refrescant amanida de magret fumat, amb llagostí i síndria.

Amanida de magret fumat amb llagostí i síndria


Per acabar amb un diferent "Vitelo tonato" amb risotto de tomàquet, en el que la part de vedella estava elaborada amb llengua i la tonyina era present en format mojama.

Vitelo tonato amb risotto de tomàquet


I unes correctes postres, amb les quals van tenir el detall de deixar-me triar entre les que figuraven als dos menús. El que tocava era un gelat d'estragó amb fruita de temporada, i com que l'estragó i jo no som gaire amics, la meva tria va ser la de l'altre menú (Tradició) consistent en un sorbet de gintònic amb fruits vermells i crema de vainilla.

Gelat d'estragó amb fruita de temporada
Sorbet de gintònic amb fruits vermells i crema de vainilla


I els petit fours que acompanyaven el cafè, i que van completar el dinar d'aquell dia.

Petit fours


Pel que fa al preu, força bé. De fet, una mica ja saps on vas a morir doncs tenen els preus dels menús visibles i amb els vins no se'ls si va gens la castanya... 



En conclusió... un restaurant recomanable amb una excel·lent cuina i un servei amable i proper, que si bé està una mica allunyat de tot i és complicat d'arribar de casualitat, val la pena si estàs gaudint d'una diada pel Priorat i vols tastar i experimentar amb una cuina diferent d'alta volada. Allò que abans (i no sé si encara) deien d'autor... :-)

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. El tenies pendent de temps eh?.... :)

    A mi em va agradar, però tampoc com per posar-lo a la llista de llocs de desig... El que em va sorprendre quan el vaig publicar, va ser el número de vistes que va rebre... És el cinqué post més llegit del meu bloc, just per sota dels dedicats al Fermi Puig... :)

    Abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que feia temps, si... :-)))

      De desig potser no, però has de reconeixer que és de lo milloret de la zona. I a més, amb el toc de creativitat que a tu tant t'agrada...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Doncs a mi la ma em torna a fer "yuyu". La resta molt bé i el preu molt ajustat.
    Aniré a Poboleda a visitar un celler durant el primer quadrimestre del curs però no hi planejat quedar-se a dinar per allà. Intentaré convèncer a algú hehehehehe.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No deixis de visitar-lo. Penso que paga la pena pel tipus de cuina i l'amabilitat de la seva gent.

      Salut!!

      Elimina
  3. Mooolt pendent, però molta mandra d'anar-hi expressament!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser pel viatge pel Priorat que ens ha promès Tito Ricard...

      Elimina
  4. Molt bon restaurant.

    Llàstima que el Poboleda és una porqueria de poble.

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -