Posted by : Jordi Castaño diumenge, 22 d’octubre del 2017

Lo Ponts
Ctra. de Calaf, 12
25740 - Ponts

Tel. 973 460 017

www.loponts.com





De tornada d'un idíl·lic cap de setmana a Can Boix de Peramola (del qual tenia molt millor record, tot sia dit...), vam fer parada a un restaurant de Ponts que apareixia a la Bib Gourmand de la guia Michelin i que va resultar ser tot un encert.

Situat a l'entrada del poble (o sortida, en funció del sentit de la marxa...), es tracta d'un agradable i confortable local amb terrassa i una capacitat d'uns 50 comensals, amb taules vestides i parament de qualitat, amb un públic majoritàriament de la rodalia, d'aquell de celebracions esporàdiques i d'arreglar-se un cop a la setmana... 

A part de la carta, en la que destaquen preparacions catalanes amb productes ecològics i de proximitat (pertany als col·lectius de cuina Slow Food i Km. 0), tenen disponibles un parell més de menús, com són el Menú del Tast (40€ per cap) i el Menú de la Cuina Tradicional (20€ per cap els dies laborals i 25€ els dies festius). 

Mentre esperàvem i decidíem, ens van portar uns aperitius i el pa amb un molt bon oli per anar matant la gana... 




Finalment, la nostra elecció va anar pel Menú de la Cuina Tradicional, doncs els plats que vam veure que es podien escollir, ja ens feien salivar prou... 




Carta de vins molt completa i amb una gran presència de vins del país i "originalment" presentada en un tablet. La nostra elecció va ser finalment la d'un Furvus de Vinyes Domènech (D.O. Montsant) a un preu de 28 € l'ampolla. 




Els entrants escollits van ser una coca d'escalivada i formatges cremosos artesans i una ensaladilla casolana amb truita de riu fumada.






I els principals, un tàrtar de bonítol amb amanida de mongetes i una espatlleta de xai al forn amb cebetes, prunes i cremós de patates. Ambdós molt bons, tot i que més destacable l'espatlleta de xai.






Les postres van ser un flam casolà d'ou amb nata muntada i els formatges del menú. Bé.  






El compte, amb els cafès i el vi que no estaven inclosos al menú, va pujar fins als 40 € per cap. 




En resum... No deixeu de tastar la seva cuina si passeu per allà de camí cap a La Seu o a les pistes d'esquí de Port del Comte. Cuina típicament catalana ben elaborada i amb acurades presentacions i servei amable i eficient d'aquell que sense fer-se pesat, està sempre present. 


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ni de nom el coneixia, però els Bib Gourmand de la guia Michelin, em donen sempre bon rollo.... A França, al meu parer, són aposta segura... Aquí a CAT, no em fio tant doncs a BCN i ha algun que grinyola, però pel que veig, aquest dona la talla...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prou bé, tret del target de públic que (almenys aquell dia) niava per allà... si més no, ens va treure més d'un somriure.

      Però menjar i servei, de primera.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Molt agosarat demanar un tàrtar per terres de xais i porc de primera qualitat.
    Això del préssec al forn m'ha fet gràcia, a casa es mengen tallats, amb vi i un puntet de sucre :-) De petita m'afartava, era l'amanida a casa de l'àvia!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No va ser pas la meva opció... ;-) De fet, pocs cops demano tàrtar, sigui de peix o sigui de carn, doncs m'agrada més preparar-lo al meu gust.

      Això del préssec amb vi i sucre, també ho he viscut a casa meva... :-?

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -