Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 de gener del 2018

Alkimia
Ronda Sant Antoni, 41 Principal
08011 - Barcelona

Tel. 932 076 115




HOMENATGE en majúscules el que ens vàrem donar en aquesta última trobada de l'any 2017 dels 3(o+) a Taula, escollit per l'Esther amb el beneplàcit de la resta de components... 

Situat just a sobre de l’antiga fàbrica Moritz i concretament en la que fou l’antiga residència de la família propietària d'aquesta, al pis principal d’una finca modernista al que accedirem a través del portal, tot fent ús de l’intèrfon de l’escala, ens trobem amb aquest espai gastronòmic ideat i dirigit per Jordi Vilà, amb dos espais junts però diferenciats alhora, com són els dos restaurants que componen l’oferta de cuina, anomenats Alkimia (guardonat amb una estrella Michelin) i Al Kostat (abans Unplugged i del que també podreu llegir la crònica aquí) en un indret guanyador de diferents premis de disseny.

La sala, amb només sis taules rodones impecablement vestides i equipades amb còmodes butaques a on fer llargues sobretaules, té unes impressionants vistes al sostre pintat i a la cuina oberta on podrem observar i seguir els moviments i preparacions dels plats a càrrec del mateix Jordi Vilà i de la resta del seu equip.

Disposen de carta amb poc més de mitja dotzena de plats i de dos menús de degustació: El Menú Jordi Vilà i el Menú Alkimia que poden variar en funció dels productes, així com per les improvisacions del seu xef.



Difícil destacar només un dels plats tastats en aquest menú, ja que van ser tots ells d'un nivell altíssim. Si voleu saber quins van ser els plats i els vins tastats, el cost de l'àpat i d'altres històries, entreu i llegiu el post que de forma conjunta hem fet a:
Com a resum, diré que l'he trobat un dels millors restaurants d'aquest 2017, ben situat, amb una cuina molt elaborada i d’un alt nivell i producte top, i amb una de les sales més confortables que es poden arribar a desitjar. Destacable també el servei professional i impecable que ens trobarem.

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. I és ben curiós, com no està a la cresta de l'onada com d'altres... Estem en una època en que sembla primar més el sortir a fer el clown per les TV, o comprar-se entrevistes a travès de les agències...

    Un món de mentida, en que fins i tot gent que mai han pagat un restaurant de la seva butxaca, aparenten ser experts en el tema...

    I així podria continuar...

    En tot cas , nosaltres a lo nostre, que portem darrerament una bona ratxa...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I la prova està en la poca feina que va tenir l'Esther per reservar... D'altres amb molt menys nivell (i no posaré noms...) hauria sigut impossible amb tan poc temps...

      Però penso que aquest fenomen no és pas exclusiu de la restauració, tot i que a nosaltres ens afecti més, doncs el vivim i gaudim amb intensitat... ;-)

      I si que portem una bona ratxa, si... A veure si continuem igual aquest 2018, que almenys amb el primer que farem, penso que està garantit.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. I el següent el trio jo... vull dir que també sense risc... A partir d'aquí, ja tornem a entrar en terrenys perillosos... :) :)

      Elimina
    3. Uala!!! Ja tenim demanda al canto... :-))))

      Elimina
    4. ja esteu provocant?????? ni els nadals us estoven... males persones!!! :-)

      Elimina
  2. Ays, no parleu de la TV, que el Santi va escollir mentre que jo conduia i vam acabar en un lloc per no tornar-hi.

    Segur que al 2018 seguiu amb publicacions que paguen la pena, aquest es veu un lloc fantàstic i acollidor.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alguna cosa vaig veure ahir per les xarxes... :-( Ara tafanejo pel teu blog.

      Segur que serà un any collonut, Pepa.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -