Posted by : Jordi Castaño diumenge, 14 de gener del 2018

La Taqueria
Passatge de Font, 5
08013 Barcelona

Tel.: 931 261 359

http://www.lataqueria.eu




Al davant mateix de la Sagrada Família, entre els carrers de Mallorca i València, hi ha un petit carreró a on trobarem aquest restaurant especialitzat en cuina de carrer i popular  mexicana, just enfront d'una botiga de productes d'aquest mateix país, i que pertany a ells mateixos.

És el taco la màxima expressió de menjar popular i per dur (allò que ara en diuen street food...), consistent en una tortilla doblegada amb uns quants ingredients, que poden ser carns, verdures, marisc, o d'altres, que podem menjar amb les mans, acompanyat d'unes salses que poden anar del picant més subtil, fins a graus infernals... 



Petit i senzill local guarnit amb garlandes i decorat amb els colors de la seva bandera, amb hules de tonalitats cridaneres, com veureu a les fotografies que acompanyen el post, i parament d'allò més bàsic. En principi, no seria el local que convides a llargues sobretaules doncs tampoc és que hi hagi gaires cadires amb respatller, predominant els tamborets com a model de seients. Aquell dia, no estava gaire ple, però imagino que amb el local a tope i uns quants tequiles, el soroll pot ser de considerables dimensions... 

Pel que fa a la carta (que podreu també veure a la seva web), no tot són tacos, i ens proposen diferents opcions d'entrants, com guacamole, frijoles o nachos, o bé plats més contundents com sopes, cazuelitas o alambres. Tots ells, típics de la contundent gastronomia mexicana, a on habitualment s'acompanyen els plats amb picants provinents del famós jalapeño

Com no podien faltar tampoc les conegudes margaritas, de les quals vam demanar una clàssica i una de guaiaba, i que vaig acabar prenent-me les dues, doncs a la meva parella d'aquell dia no li va fer massa el pes i em va dir que la trobava molt forta. I allà estava jo per, ajudar-la... :-) No eren les de l'Oaxaca, però em van agradar força. 

"Margaritas"


D'entrada, com ja pressuposen que tot el que demanaràs t'ho acompanyaràs  amb salses, et deixen a la taula un reguitzell d'aquestes, que us recomanaria que no féssiu com jo, i que pregunteu el grau de picant que té cadascuna. Jo no ho vaig fer, i vaig començar per la que em van dir que portava cacauet i que vaig pressuposar seria la més fluixa, sent tot el contrari i castigant-me durant una bona estona el meu paladar i estómac... 


Salses pels "tacos"


Vam començar compartint un molt bon guacamole, sense estridències de preparació en sala... ;-)


Guacamole


I els tacos que vam demanar, i que arriben en grups de quatre, van ser: del pastor, arrachera i cucarito. No recordo quins ingredients eren els que portaven cadascun, però sí que eren molt bons i de qualitat, tant la tortilla com el farcit.  


Tacos del pastor


"Tacos arrachera"


"Tacos cucarito"


I com em va faltar una mica de líquid per acabar de fer net amb el picant, vaig demanar una michelada, beguda típica d'aquelles latituds i que ja puc dir que l'he tastat, perquè ja tinc prou... És una barreja de cervesa, suc de llimona i  tabasco (crec en aquest cas) coronada a la part superior del got amb una barreja de sal i algun tipus de chile


"Michelada"


I el compte, que si eliminem les margaritas (que tampoc és habitual demanar en un dia feiner si has de tornar a treballar) ens quedaria per uns 18 € per cap, que no està gens malament per un dinar ràpid i si ens agrada aquesta gastronomia. 




En resum: molt bon lloc (i econòmic) per fer un àpat informal amb amics i tastar i compartir multitud de tacos, o bé d'altres plats com les quesadillas, cazuelitas o d'altres dels quals em vaig quedar amb les ganes. 


{ 12 comentarios... read them below or Comment }

  1. D'acord en que ho trobo perfecte per fer un mos informal i d'acord amb les micheladas, encara que jo ho he intentat tres vegades. Em quedo amb els margarites. :-)

    Em sembla que el tinc apuntat, que m'ho vas recomanar fa temps, però vaig amb tan poc a Barcelona que no puc anar a tots els llocs que voldria.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. LA veritat és que no em va agradar gens la michelada aquesta... són ganes de fer malbé una bona cervesa...

      El lloc, ideal per a fer un ràpid mos si vas a visitar la Sagrada Familia... però no el veig un lloc com per anar-hi expressament...

      Salut!

      Elimina
    2. jajaja... si et sentís l'edu.. li encanta la michelada! a mi em fot una grima... duia clamato?? pq llavors ja és per trallar... fantàstica la taqueria!!!

      Elimina
    3. No sé si portava o no clamato d'aquest que dius, però no penso a tornar a demanar una cosa d'aquestes a la meva vida... Abans faig l'àpat sencer amb margarites, encara que hagi de sortir a rossegons del local... ;-)

      Elimina
  2. Hi vam estar amb la Marta, just abans de preparar la festa de tapes de Móra la Nova en la que jo feia de xef convidat, preparant un taco de pulled porc... I anàvem a xafardejar sense masses expectatives per agafar idees ...

    I en canvi vam sortir amb idees i molt satisfets... Però al no anar amb intenció d'escriure, ja no vam fer fotos i per això mai he publicat... I sinó he tornat, és perquè fa una mica de mandra anar cap a la zona Sagrada Familia...

    En tot cas, ens va agradar molt i els preus són molt assequibles i encara més si el compares amb els nostre lloc premium... D'acord que en el lloc premium, són un 50% més bons... però també un 300% més cards.... :)

    Abraçada!!

    ResponElimina
  3. Sorry.... sobra de "d" ... volia dir més cars... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. També podria ser de "més cardats"... ;-)

      Coincideixo en que als llocs premium (ja sabem tots quin són...) el preu és desfasat, però no crec que siguin necessàriament un 50% més bons. Aquests els vaig gaudir molt, encara que potser fos per una ambientació més adient i realista amb la cuina dels "tacos".

      No m'importaria tornar a fer un tast d'altres plats que em van cridar l'atenció. Podríem passar amb l'especialista aquella que coneixem en cuina mexicana, oi?

      Abraçada!!

      Elimina
    2. hehehe....

      Lo del 50% ho he posat per prudència i per no donar sensació de paladar de suro....

      Lo del preu ho mantinc, perquè l'altre dia em van fotre un clatellot, menjant només tacs, al premium que tu et perds pels seus margarites i barreges d'aquestes...

      Jo la millor margarita que m'he fotut... Bé, callo, callo... Millor callo.... Déu nos en guard...

      Elimina
    3. Margarita és també nom de dona, oi?

      Ja em retiro... no pateixis...

      Elimina
    4. jaja.... STOP! fins aquí!!!! :-) propera propera tria femenina serà la tauqeria, ok??

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -