Posted by : Jordi Castaño diumenge, 19 de novembre del 2017

Mextizo
Diputació, 239
08007 - Barcelona

Tel. 935 414 623


www.mextizo.es





Nou mexicà per a mi, però no pas per a la ciutat de Barcelona, en la que està obert i funcionant molt bé, des de fa poc més d'un any, i molt recomanat per diferents persones aficionades a aquesta sacrificada afició, entre les que fins i tot hi havia de contràries a aquesta cuina... Ja avanço (tal com diu el titular del post) que per a mi és la millor experiència en gastronomia d'aquest país, després d'haver anat a llocs tan diferenciats com Niño Viejo, Tlaxcal o El Mexicano

Situat en un lloc ben cèntric de Barcelona (Diputació entre Balmes i Rambla Catalunya), ens trobem, un cop passat el passadís que porta des de la zona de la barra fins a l'interior, davant d'un local modern, molt ample i lluminós. I ample en el doble sentit d'amplitud d'espai (amb sostres alts i colors i materials càlids) i d'amplitud entre taules, que convida a fer bones sobretaules. Taules molt ben vestides i complementades i sofàs amb coixins i butaques per seure, afegeixen més punts de confort a la sala. 

Carta amb plats integrats en un 50% per coses per fer d'entrant, per picar i "tacos" en els quals predomina la gastronomia mexicana, i l'altre 50% format per plats principals amb arrossos, guisats i graella / brasa, en els que la tendència és més aviat mediterrània. I ja que estàvem en un restaurant mexicà, la tria dels plats va anar més per la primera part de la carta, en la que es feia complicat escollir entre la seva atractiva oferta i acabes deixant-te portar per l'amable i eficient servei que allà tenen (des de la persona que et porta a la taula, fins a l'últim dels cambrers que s'encarrega de servir-te). 

Per fer boca i hidratar-me i després de donar-me la carta de còctels que ni vaig arribar a obrir, em vaig deixar recomanar i em van servir un margarita amb pebrot de padró. Excel·lent... i a remarcar especialment el fet que em va dir el noi, que si no m'agradava, me'l canviaven per un altre. 

Finalment, els plats escollits per a compartir van ser uns cucurutxos de tonyina i arròs amb guacamole, que per a mi van ser del millor del dinar, mentre que a la meva parella no li van convèncer per portar massa arròs i no notar gaire "chicha"... :-) Jo repetiria a ulls clucs... 

Cucurutxo de tonyina i arròs amb guacamole - 6 € (unitat)


Un guacamole "patri" amb totopos, anomenat així pels colors de la seva bandera. Correcte i bons "totopos" que quan acabes et pregunten si en vols més.

Guacamole patri amb totopos - 12 €


I unes braves "Mextizo" molt especiades i de les bones, bones que es poden tastar. Ideals per compartir i salses un altre cop amb els colors del seu país. 

Les braves de Mextizo - 12 €


I ja com a principals, vam decidir compartir un assortiment de "tacos", i el que va arribar en primer lloc va ser un impressionant "taco" de garrí amb la seva pell cruixent i salses "molcajeteadas" (un "molcajete" és una mena de morter tradicional mexicà, habitualment de pedra volcànica, que s'utilitza per a la preparació de salses i per a moldre espècies i verdures). En aquest cas, els "tacos" anaven acompanyats de tres salses que de dreta a esquerra anaven guanyant en grau de picor (la primera era l'anomenada "pico de gallo"). Sens dubte, un dels millors "tacos" que mai he tastat. 


"Tacos "de garrí - 6 € (unitat)
Detall del "taco" de garrí amb la seva pell cruixent



També ens va semblar excepcional el "taco" de gamba de platja que en aquest cas ja anava servit amb la seva pròpia salsa (un sofregit de "tocineta").

"Tacos" de gamba de platja amb sofregit de "tocineta" - 5 € (unitat) 


I tot i que ja teníem tot el que havíem demanat i com encara ens quedava un foradet, els hi vam dir que portessin un parell més de "tacos" i que ho deixàvem a la seva elecció, servint-nos finalment el més típic d'allà que és el de "cochinita pibil" i que està elaborat amb carn de porc adobada i en aquest cas servit amb "x-nipec", que no és cap heroi de còmics immortal, sino una salsa picant elaborada amb "chile habanero", tomàquet, ceba morada i suc de taronja agra (buscat a la Wiki, eh?... no penseu que sóc un setciències gastro...).  

Tot i ser el més típic i clàssic dels "tacos", per a mi és massa especiat i em va deixar bastant indiferent. O potser va ser que després del nivell dels dos primers, vaig trobar que aquest no estava a l'altura... En qualsevol cas i com sempre dic, és només una percepció personal... 

"Tacos" de cochinilla pibil amb "x-nipec" - 4 € (unitat)


Per acompanyar aquests plats, vaig demanar un parell de copes de vi (Les Crestes, un bon Priorat), doncs la meva parella amb la "clara" que es va demanar d'aperitiu ja va fer quasi fins als cafès... :-)

I el compte, que és el que mostro i que sense postres i uns cafès va quedar en uns 50 € per cap. Diguem que no estaria pas situat al target de restaurant mexicà econòmic al qual la majoria estem habituats, però per cuina, servei i sala, està més que justificat aquesta quantitat. I calculo que amb un dels altres principals, ens en aniríem més aviat cap als 70-80 € per cap.

El compte...


En resum... molt bona cuina mexicana amb producte top i un servei del qual molts llocs haurien de prendre nota i aplicar-se el conte, en una sala del més confortable que he gaudit últimament. Recomanable i per tornar sense cap mena de dubte...

{ 11 comentarios... read them below or Comment }

  1. Quan hi vam anar, va ser dels llocs en que vam sortir satisfets. El compte va ser una mica més elevat, però el demanar ampolla de vi, comporta aquests peatges.... :)

    El dubte que em queda, és amb quina "parella", vas anar, doncs "casualment" avui en Sorrós, també ha publicat Mextizo, en la mateixa franja horària...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ves a saber si el tenia com a veí de taula... però ja et dic jo que a la mateixa que jo, no hi era pas. La meva "parella" és de ben segur molt més maca, agradable i simpàtica (encara que no conec a aquest senyor que anomenes...).

      I poc em semblen els 75€ que diu al post (si... l'he llegit) amb un arròs i un turbó a la graella. Alguna cosa li devien de regalar...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Jordi, fantàstic mexicà! Millors mezcalitas de BCN. Lloc maco i servei encantador. No em canso de tornar-hi. Esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si!! I ara, a per l'Oaxaca! Que m'han dit que també està molt bé... ;-)

      Elimina
  3. Doncs trobo que per 25 € està força bé, fins i tot amb margarita i cafè!! Al mexicà de Tarragona pagues 25 i sense margarita, ni cafè i amb tacos de cochinita pibil. Aquests de garrí amb pell i gamba fan una pinta de mort. Sí, es veuen petits, però així pots demanar de diversos sabors.
    Anotat i amb ganes de tastar el mole d'aquest lloc.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 25€?? No pas! El compte és per dues persones i van ser 50 € per cap. Econòmic ja et dic jo que no ho és pas, però el menjar, el servei i el lloc, s'ho mereixen.

      Salut!!

      Elimina
    2. hahaha, he mirat mal el compte. Ja deia jo que era barat XD
      Tant dòna, fa bona pinta i segueixo pensant en anar a tastar el mole.

      Salut!

      Elimina
  4. Els tacos fan una pinta increíble. Però aquest preu....
    Em sembla que la Pepa no ho ha llegit bé.

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. No... tenen una mitjana d'uns 5-6€ cadascun (excepte el de llamàntol que cobren sencera la peça...i s'enfila als quasi 50€). O sigui, que només tres tacos ja serien un 15-18€ sense res mes...

      Un lloc recomanable, sens dubte.

      Salut!!

      Elimina
  5. No sé si el conèixes, Jordi, però al Costa Pacífico, al Born, preparen uns tacos de peix i marisc prou bons, al igual que els seus ceviches i aguachiles. Son els mateixos del Tlaxcal.

    Frederic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest no el tenia a la llista, però si són dels mateixos que Tlaxcal ja són una garantia. L'anoto per anar amb la meva filla que és fan d'aquesta cuina.

      Gràcies per la recomanació.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -